Matig knäckemacka, filling crisp bread, täyttävä näkkileipä

 

Käckemacka med makrill i tomatsås och kokta potatisar. Hard bread with mackarel in tomato sauce and boiled potatoes. Näkkileipää, tomaattimakrillia ja keitettyjä perunoita.
Knäckemacka med makrill, hard bread with mackarel, makrillia ja näkkileipää

 

Matig knäckemacka

Jag märkte till min stora glädje att Melker Andersson har haft både toasts och makrillsmörgås med i sin bok ”Hemma hos Melker Andersson”. Jag kan kontra med att vi har lagat toasts ända sedan min pappa fick en smörgåsgrill i 60-årspresent (märklig gåva från något företag) och då var året 2002. Den här bilden på mackan är tagen på sommaren 2009 och i och med att Melkers bok kom ut först på hösten samma år så tänker inte jag erkänna någon kopiering av recept.

Man ska alltid ha både knäckebröd och makrill i tomatsås i skafferiet, så är det bara. Det som behövs till är kokt, skivad potatis, lite gräddfil och gärna dill. Kanske lite kok, skivat ägg också. And that´s it. Den här mackan räddar både hungriga barn som kommer från skolan och ska stå sig till middag och hungriga vuxna som villa ha mat nu.

Filling crisp bread

I noticed to my joy that Melker Andersson has had both toasts and mackerel crisp bread with in his book ”At home with Melker Andersson.” I can tell You that we have cooked toast ever since my dad got a sandwich grill as a 60th birthday (strange gift from a company) and that was in 2002. This picture of the crisp bread was taken in the summer of 2009 and as Melkers book came out first in the fall I’m not going to admit any copying of recipes.

One should always have both hard bread and mackerel in tomato sauce in the pantry. You will even need boiled, sliced potatoes, a little sour cream and dill. You can some boiled, sliced eggs too if You want to. And that’s it. This filling sandwich saves both hungry children coming from school and will hold them for dinner and hungry adults who want food right now.

Täyttävä leipä

Huomasin, että Melker Andersson esittelee sekä paahtoleipää että makrillivoileipiä keittokirjassaan ”Hemma hos Melker Andersson.” Voin kertoa, että olemme tehneet paahtoleipiä grillillä siitä lähtien kun isaäni sai sellaisen 60-vuotissyntymäpäivälahjaksi (outo liikelahja) vuonna 2002. Tämä kuva makrillinäkkileivästä on otettu kesällä 2009 ja koska Melkerin kirja ilmestyi vasta syksyllä en aio tunnustaa mitään reseptikopiointeja.

Ruokakomerossa pitää aina olla näkkileipää ja makrillia tomaattisoseessa. Lisäksi tarvitaan keitettyjä, viipaloituja perunoita, hieman kermaviiliä ja tilliä. Ja ehkä keitettyjä, viipaloituja kananmunia. Ja se on siinä. Tämä näkkileipä auttaa nälkäisiä, koulusta palaavia lapsia jaksamaan illalliseen asti ja sopii myös erinomaisesti nälkäisille aikuisille, jotka haluavat ruokaa nyt heti.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.