Rostad paprika, roasted pepper, paahdettu paprika

Färdigt rostad paprika. Ready roasted pepper. Valmiiksi paahdettu paprika.
Rostad paprika, roasted pepper, paahdettu paprika
Paprika under plastfolie. Peppers under plastic wrap. Paprikaa muovikelmun alla.
Under plastfolie, under plastic wrap, muovikelmun alla
Paprikabitar i ugnen. Bites of pepper in the oven. Paprikanpaljona uunissa.
Paprika i ugnen, pepper in the oven, paprikaa uunissa

 

Rostad paprika

Jag har alltid undrat varför folk köper färdigt rostad paprika på burk när det är så enkelt att laga själv. Det är bara att köpa några röda eller gula paprikor – 3-4 stycken – och rosta dem i ugnen. Sätt ugnen på 200º. Dela och kärna ur paprikorna, skär dem i några större bitar, ringla över olivolja och sätt dem i ugnen. Rosta till skalen börjar bli svarta. Lägga bitarna i en skål, täck över med plastfolie och vänta tills de svalnat något. Ta bort skalen, skär paprikona i strimlor och bland med ½ dl olivolja, två matskedar valfri vinäger och salt och peppar. Vill du göra en god sås till grillad så tar du några matskedar rostad paprika och mixar ihop med crème fraîche.

Roasted pepper

I’ve always wondered why people buy ready roasted peppers in a jar when it is so easy to cook them. You just have to buy some yellow or red peppers – 3-4 pieces – and roast them in the oven. Preheat the oven to 200 º. Share and seed the peppers, cut them into some larger pieces, drizzle with olive oil and put them in the oven. Roast until the skin starts to turn black. Put the pieces in a bowl, cover with plastic wrap and wait until they have cooled down. Remove the skin, cut the peppers into smaller pieces and mix with ½ deciliter olive oil, two tablespoons of vinegar and salt and black pepper. If You want to make a good sauce for grilled or so, take a few tablespoons of roasted pepper and mix together with crème fraîche (or sour cream).

Paahdettu paprika

Olen aina ihmetellyt, miksi ihmiset ostavat valmiiksi paahdettuja paprikoita lasipurkissa kun niitä on niin helppo tehdä itse. Osta muutama keltainen tai punainen paprika – 3-4 kpl – ja paahda ne uunissa. Kuumenna uuni 200 º. Pese paprikat ja poista niistä siemenet. Leikkaa paprikat kolmeen tai neljään isompaan palaan ja laita ne kuoripuoli ylöspäin uunipellille. Valuta päälle vähän oliiviöljyä ja laita ne uuniin. Paahda kunnes kuori on mustunut, laita palat kulhoon ja päälle muovikelmua. Kun paprikapalat ovat vähän jäähtyneet, kuori ne. Leikkaa paprikat suikaleiksi ja sekoita mukaan ½ dl oliiviöljyä, kaksi ruokalusikallista viinietikkaa ja suolaa ja pippuria. Jos haluat hyvän grillikastikkeen, ota pari ruokalusikallista paahdettua paprikaa ja sekoita sauvasekoittimella ranskankermapurkilliseen.

 

 

En kommentar Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.