Sommarens enklaste efterrätt, this summer´s simplest dessert, tämän kesän yksinkertaisin jälkiruoka

Päronhalvor med After eight. Pears with After eight. Päärynöitä ja After eight - suklaata.
After eight.

Sommarens enklaste efterrätt

Nu rör sig temperaturerna dag efter dag runt +30 grader och min hjärna börja gå på övervarv. Eller koka, vad vet jag. Det är härligt med sol och värme men nu börjar även algblomningen i Östersjön bli oroväckande stor. Och det betyder i sin tur att snart kan man inte riktigt bada precis var man vill heller. Nåväl, till nästa vecka har de lovat mer mänskliga temperaturer runt omkring +25 grader och då är det dags att plocka blåbär. Men tills dess får ni nöja med en gammal klassiker som är hur enkel som helst att få ihop bara man har några burkar päron och After eights hemma. Det går att finlira med det här receptet från anno dazumal genom att koka päronen själv i sockerlag och så men varför skulle man ? Den här efterrätten är så enkel att den var bland de allra första som jag lärde för barnen också.

Päron After eight

1 burk konserverade päron (brukar finnas 6 stycken i en burk)
6 bitar After eight
glass eller vispgrädde

Sätt ugnen på 200 grader. Låt päronen rinna av (du kan spara sockerlaget för tex. Smoothies) och lägg dem i en ugnsform upp och ner. Lägg en bit After eight på varje päronhalva. Gratinera mitt i ugnen tills chokladen smälter, 3-5 minuter. Det blir snyggast om chokladen bara smälter lite och inte spricker helt. Servera med glass eller vispgrädde.

This summer’s simplest dessert

We have temperatures around +30 degrees day after day and my brain has started going on overspeed. Or cook, what do I know. It’s great with sunshine and warmth but now even the algal blooms in the Baltic Sea have become alarming. And that in turn means that soon You can not really swim where You would like to either. Well, for the next week they have promised more human temperatures around +25 degrees and then it’s time for us to pick blueberries. But until then, make an old classic, easy to get together just with a few jars of pear and After eights at home. You can develop this recipe from anno dazumal by cooking the pears Yourself in sugar law and so but why would You? This dessert is so simple that it was among the very first things that I learned for the kids.

Pears After eight

1 can of canned pears (contains usually 6 pieces)
6 bits After eight
ice cream or whipped cream

Preheat oven to 200 degrees. Let the pears drain (you can save the sugar law for example for smoothies) and place them in a baking dish upside down. Place a piece After eight on each pear half. Bake in middle of oven until the chocolate melts, 3-5 minutes. You´ll get the most beautiful result when the chocolate just melts a little and does not crack completely. Serve with ice cream or whipped cream.

Tämän kesän yksinkertaisin jälkiruoka

Lämpötilat pysyttelevät +30 asteen molemmin puolin ja aivoni käyvät ylikierroksilla. Tai voivat ne kyllä jo kiehuakin. On ihanaa kun on tarpeeksi auringonpaistetta ja lämpöä, mutta nyt Itämeren sinileväkukinta on päässyt hälyttävään vauhtiin. Ja se puolestaan tarkoittaa sitä, että pian ei voida uida siellä missä haluaa. No, ensi viikoksi on luvattu hieman inhimillisempiä lämpötiloja jossakin +25 asteen paikeilla ja silloin onki aika lähteä mustikkametsään. Mustikoita odotellessa voi tehdä tämän vanhan klassikon, joka on helppo tehdä kunhan kotona on purkkipäärynöitä ja After eight -suklaata. Päärynät voi toki kuoria jha keittää itse sokeriliemessä, mutta miksi ? Tämä jälkiruoka on niin yksinkertainen, että se oli yksi aivan ensimmäisistä jälkiruoista, jonka opetin lapsille.

Päärynät After eight

1 tölkki säilöttyjä päärynöitä (purkissa on yleensä 6 kappaletta)
6 palaa After eight – suklaata
jäätelöä tai kermavaahtoa

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Valuta päärynät (voit säästää sokeriliemen esimerkiksi smoothien tekemiseen) ja laita ne vuokaan ylösalaisin. Laita palanen After eight -suklaata kunkin päärynän päälle. Paista uunin keskellä kunnes suklaa sulaa, 3-5 minuuttia. Lopputulos on kaunein kun suklaa sulaa vain vähän eikä pala rikkoudu tai halkeile. Tarjoile jäätelön tai kermavaahdon kera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.