Enkel salladssås, simple dressing, helppo salaatinkastike

Fisk- och äggsallad med god salladssås. Fish and egg sallad with a great dressing. Kala- ja kananmunasalaattia ihanalla kastikkeella.
Salladssås, simple dressing, helppo salaatinkastike

 

Enkel salladssås

Det är fortfarande lite för varmt för att man ska kunna jobba effektivt. Dagens övningar har bestått av att skriva ut kilometerersättningar vilket kanske inte är det mest motiverande arbete men måste göras i vilket fall som helst. Nästa vecka blir det lite roliga intervjuer och en resa till Jakobstad som ligger över 40 mil härifrån. Jag hoppas och tror att vi har tid att besöka Finlands bästa bageri som heter Aroma och ligger i Kvevlax och på vägen dit.

Att laga mat just känns inte så viktigt. Idag slängde vi ihop en enkel sallad som bestod av olika sorters salladsblad, löskokta ägg och rökt röding. Det är viktigt att ha salladssås, annars smakar det liksom ingenting. Och ge fan i de färdiga varianterna som verkar användas flitigt här i Finland. Och nej, det ska inte ingå ananas i en sallad heller. Vår dressing bestod av en burk crème fraîche, en nypa nyriven pepparrot (smaka dig fram), lite sweet chilisås och salt och peppar. Enkelt och gott.

Simple dressing

It’s still a little too hot to be able to work effectively. Today’s exercises consisted of printing mileage allowances which may not be the most motivating work but must be done in any case. Next week there will be some nice interviews and a trip to Pietarsaari, a city over 400 kilometers from here. I hope and believe that we have time to visit Finland’s best bakery called Aroma which is located in Kvevlax and on the way to Pietarsaari.

Cooking is not not that important for the moment being. Today we threw together a simple salad that consisted different kinds of lettuce, soft-boiled eggs and smoked char. It is important to have a salad dressing, otherwise it doesn´t taste anything. And don´t buy the store versions which seems to be used extensively here in Finland. And no, the salad should not include pineapple either. Our dressing consisted of a can of sour cream, a pinch of freshly grated horseradish (taste your way), a little sweet chili sauce and salt and pepper. Simple and delicious.

Helppo salaatinkastike

Vieläkin on vähän liian kuuma siihen, että voisi tehdä töitä täysillä Tämän päivän harjoitukset koostuivat kilometrikorvauksien tekemisestä, ei ehkä kaikkein parhaiten motivoivaa työtä, mutta työtä, joka on tehtävä joka tapauksessa. Ensi viikoksi on varattu muutama hauska haastattelu ja matka Pietarsaaren, joka on yli 400 kilometrin päässä Turusta. Toivottavasti meille jää aika käydä Suomen parhaassa leipomossa eli Aromassa, joka sijaitsee matkan varrella.

Kokkaaminen ei juuri nyt tunnu tärkeältä. Tänään teimme yksinkertaisen salaatin, jossa oli erilaisia salaatinlehtiä, löysiksi keitettyjä kananmunia, ja savustettua nieriää. Salaatinkastike on tärkeää, muuten salaatti ei maistu miltään. Ja jättäkää ne valmiit versiot, joita täällä näytetään käyttävän, sinne kauppaan. Ja ei, salaattiin ei laiteta myöskaan ananaspaloja. Meidän salaatinkastikeemme koostui tölkistä crème fraîchea, hyppysellisestä raastettua piparjuurta (maista), muutamasta lorauksesta sweetchiliä ja suolasta ja pippurista. Yksinkertaista ja herkullista.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.