BLT

 

En klassisk BLT. A classic BLT. Klassinen BLT.
BLT

BLT

BLT innehåller bacon, sallad och tomat. Därav namnet – bacon, lettuce och tomato. Det är ungefär allt man behöver under den här sommaren som aldrig verkar ta slut. Och vatten. Idag har jag svettats med en text på flera tusen tecken, ingen svår sådan men kanske mer en gripande sådan. Ibland blir man mer berörd än vad man tror när man intervjuar folk. Den tryckande värmen som kryddades med åska i morse kom tillbaks och stannade hela dagen. Nu verkar de komma en åska till och då får vi väl hoppas på att det blir lite lättare att andas. Efter att jag har lagt ut det här kommer jag att njuta av en lång, iskall dusch.

När det är så här varmt så behöver man inte bara dricker vatten. Om man dessutom svettas mycket så ska man ersätta förlorat salt och mineraler med mineralvatten. Vi brukar faktiskt ha med oss både chips, jordnötter och salta pinnar också när det är så här extremt. Fast den här gången nöjde vi oss med massor med bacon. Jag börjar tro att ungarna också lider av någon typ av vätskebrist så nu laddar vi ordentligt. På restauranger använder man ofta toasts och coctailpinnar och Gud vet vad men det här fungerar alldeles utmärkt det med.

BLT -smörgåsar

1-2 baguetter

isbergsallad

8 tomater

2 paket bacon

sweet chilisås

hemgjord majonnäs

Skär baguetterna i lämpliga ”portionsbitar”. Skär upp bitarna på mitten, men inte helt igenom. Stek baconet knaprigt, skär isbergsalladen i mindre bitar och skiva tomaterna. Bre smör och sweet chilisås på den understa sidan, och majonnäs på den översta. Fyll baguetterna med isbergssallad, tomatskivor och bacon.

BLT

BLT contains bacon, lettuce and tomato. Hence the name – bacon, lettuce and tomato. That’s about all you need during this summer that never seems to end. And water. Today I sweated with a text of several hundreds words, not difficult but moving ones. Sometimes You just get more involved than You think when interviewing people. The heat that was spiced with thunderstorms in the morning came back and stayed all day. Now there seems to come another thunderstorm and then we have to hope that it gets a little easier to breathe. After publishing this, I will enjoy a long, cold shower.

When it’s this hot so You do should not just drink water. If you also sweat a lot You should replace the lost salts and minerals with mineral water. We like to actually have with us both chips, peanuts and other salty things also when it’s this extreme. This time though, we settled for lots of bacon. I’m beginning to think that the kids also suffer from some type of dehydration so now we are loading properly. In restaurants toast are often used for this, but this works just fine as it is.

BLT sandwiches

1-2 baguettes

iceberg lettuce

8 tomatoes

2 package of bacon

sweet chili sauce

homemade mayonnaise

Cut the baguettes in the appropriate ”pieces”. Cut the pieces in half, but not completely through. Fry the bacon crisp, cut iceberg lettuce into small pieces and slice the tomatoes. Spread butter and sweet chili sauce on the bottom side, and mayonnaise on the top. Fill the baguettes with lettuce, sliced tomatoes and bacon. Done.

BLT

BLT sisältää pekonia, salaattia ja tomaattia. Siitä sen nimikin – bacon, lettuce ja tomato. Siinä onkin kaikki mitä tänä kesänä tarvitset. Kesänä, jolle ei näy loppua. Ja vettä. Tänään olen hikoillut usean tuhannen merkin tekstin kanssa, en siksi että se olisi ollut vaikea vaan siksi, että tarina oli koskettava. Joskus ihmisiä haastatellessa liikuttuu enemmän kuin luuleekaan. Painostava kuumuus maustettiin aamulla ukkosella, mutta lämpö palasi ja on ollut tukahduttava koko päivän. Nyt näyttää tulevan ukonilma, ehkäpä sen jälkeen on taas helpompi hengittää. Kun olen laittanut tämän tekstin ja kuvat blogiin, lähden jääkylmään suihkuun.

Kun on näin kuuma, pitää juoda vettä. Jos myös hikolee paljon kannattaa korvata kadonneita suoloja ja mineraaleja kivennäisvedellä. Otamme yleensä mukaamme myös sipsejä, suolapähkinöitä ja suolatikkuja kun on näin kuumaa. Tällä kertaa tyydymme pekoniin. Lapsetkin tuntuvat vähän nuupahtaneilta joten nyt ladataan kunnolla. Ravintoloissa tähän ruokaan käytetään usein paahtoleipää ja coctailtikkuja ja ties mitä, mutta tämä tämä toimii hienosti.

BLT -voileipiä

1-2 patonkia

jäävuorisalaattia

8 tomaattia

2 pakettia pekonia

makeaa chilikastiketta

kotitekoista majoneesia

Leikkaa patongeista sopivia annospaloja. Leikkaa palat kahtia, mutta älä kokonaan läpi. Paista pekoni rapeaksi, leikkaa jäävuorisalaatti pieniksi paloiksi ja viipaloi tomaatit. Levitä voita ja makeaa chilikastiketta patonkien pohjapuolelle, ja majoneesia ”kanteen”. Täytä patongit salaatilla, tomaattiviipaleilla ja pekonilla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.