Efter nyår, after New Year, Uudenvuoden jälkeen

Pepparkakshus, gingerbreadhouse, piparkakkutalo
Pepparkakshus, gingerbreadhouse, piparkakkutalo
Efter jul, aftr Xmas, joulun jälkeen
Efter jul, after Xmas, joulun jälkeen
Hirvensalo, Turku/Åbo
Hirvensalo, Turku/Åbo

Efter nyår

I år är det väldigt många lediga dagar, dessutom har vi ju helg igen nästa tisdag. Egentligen önskar jag att man skulle vara tillbaks till vardagen redan nu, det blir så många ”värdelösa” dagar då snön lyser med sin frånvaro. Inatt var det storm och jag vaknade av det vid halv tre och kunde inte somna om. Alla sov dåligt så vi kommer att ta det väldigt piano idag. Tja, förutom att killarna just gick iväg och skulle bestiga ett litet berg i närheten. Jag och dottern stannar hemma, vi har då ingen lust som helst att ge oss ut i busvädret. Här kommer lite bilder om pepparkakshuset som inte finns mer och en vintig bild som bevis att det gick att åka pulka och skidor i någar dagar. Nu är det helt kört igen, marken är bar.

After New Year

This year there are very many days off and moreover, we have ”Sunday” again next Tuesday. Actually, I wish that you would be back to everyday life right now, there are so many ”useless” days when there is no snow. Last night there was a storm and I woke up at half past two and could not fall back asleep. Everyone slept badly so we will take it very piano today. Well, except that the guys just walked away and would climb a small mountain nearby. Me and our daughter stayed home, we have no desire whatsoever to go out in this weather. Here are some photos of the gingerbread house doesn not exist any longer, and a vintig picture as proof that it was possible to go sledding and skiing after the Christmas. Now the snow is gone and the ground is bare.

Uudenvuoden jälkeen

Tänä vuonna on ollut monta vapaapäivää ja ensi tiistaikin on taas pyhä. Oikeastaan haluaisin, että arki jo palaisi, on niin paljon ”turhia” vapaapäiviä, kun lumi edelleen loistaa poissaolollaan. Viime yönä oli myrsky ja heräsin johonkin puoli kolmelta ja sen jälkeen en enää oikein saanut unta. Kaikki nukkuivat huonosti joten tänään otamme aika rauhallisesti. Paitsi että pojat lähtivät jo ulos ja aikoivat kiivetä lähellä sijaitsevalle pienelle vuorelle. Minä ja tytär olemme kotona, meillä sitten ole mitään tarvetta lähteä ulos tällä ilmalla. Tässä muutamia kuvia piparkakkutalosta jota ei enäää ole ja yksi talvinen kuva todisteena siitä, että muutamana päivänä pääsimme sentään kelkka- ja hiihtomäkeen. Nyt se ei onnistu, maa on paljas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.