Revbensspjäll, spareribs, porsaankylki

Revbensspjll, spareribs, porsaankylki
Revbensspjll, spareribs, porsaankylki
Borta, gone, poissa
Borta, gone, poissa

Revbensspjäll med extra everything

Den här klimatförändringen går mig på nerverna. Och på barnens nerver. Just när de har hunnit köpa säsongskort till backen så smälter snön. Det regnade ihärdigt i ett par dagar och nu är det bara några sorgliga snöfläckar kvar lite här och där. Men det ser ut att bli kallare igen och den här gången hoppas jag verkligen på att snön stannar.

Jag råkade titta på TV 4 innan jul då Jennie Walldén, Sveriges mästerkock 2013, lagade sina revbensspjäll. I och med att vårt skafferi är fullt med olika, konstiga kryddblandningar och flaskor så var jag ju bara tvungen att gå och kolla om vi hade alla ingredienser hemma och det hade vi. De här blir så goda att det är lika bra att göra en dubbel sats på en gång.

1,2 kg revbensspjäll

0,5 dl ostronsås

0,5 dl honung

1 dl sweetchili

0,5 dl tomatpuré

3 cm ingefära

2 pressade vitlöksklyftor

1 tsk rödvinsvinäger

1 tsk fisksås

1 knivsudd kanel

2 tsk sambal olek

Sätt ugnen på 125 grader. Salta och peppra revbenen. Lägg dem i en ugnsform med lite vatten på. Ånga revbenen i 1,5-2,5 timmar tills de är möra. Ta ut formen och lägg revbenen på en ugnsplåt. Väärm ugnen till 225 grader. Pensla revbenen med marinaden och stek dem i ugnen i ytterligare 20 minuter. Servera bakpotatis och cole slaw till dem.

Spareribs with extra everything

This climate change is getting on my nerves. And the children’s nerves. Just when they bought season tickets to skiing the snow melted. It rained persistently for two days and now it’s just sad patches of snow left here and there. But it seems to get colder again and this time I really hope that the snow stays for a bit longer.

I happened to watch the Swedish TV 4 before Christmas when Jennie Walldén, Swedish master chef 2013, made ribs. The fact that our larder is full of different, weird spice blends and bottles, I of course just had to go and check if we had all the ingredients at home and we did. These are so good that You might just as well make a double batch at one time.

1,2 kg spareribs

0,5 dl oyster sauce

0,5 dl of honey

1 dl sweet chilli

0,5 dl tomato puree

3 cm ginger (grated)

2 pressed garlic cloves (pressed)

1 tsp red wine vinegar

1 tsp fish sauce

1 pinch of cinnamon

2 teaspoons Sambal Olek

Preheat the oven to 125 degrees. Salt and pepper the ribs. Place them in a baking dish with a little water. Steam ribs in 1,5-2,5 hours until they are tender. Take out the form and add the ribs on a baking tray. Heat the oven to 225 degrees. Brush the ribs with marinade and roast them in the oven for another 20 minutes. Serve baked potatoes and cole slaw to them.

Porsaankylkeä ja extra everything

Tämä ilmastonmuutos käy hermoille. Ja lasten hermoille. Juuri kun he ovat ostaneet kausikortit hiihtomäkeen niin lumi sulaa. Täällä satoi pari päivää oikein kunnolla ja nyt lunta on enää siellä täällä surullisina laikkuina. Toki taas on luvattu kylmenevää, mutta tällä kertaa toivon, että lumi jää maahan.

Satuin katsomaan TV 4 :n uutisia ennen joulua kun Jennie Walldén, Ruotsin mestarikokiki vuosimallia 2013, teki porsaankylkeä. Meidän ruokakomeromme on täynnä erilaisia, outoja mausteseoksia ja pulloja ja minun olikin pakko heti tarkistaa, että meillä oli kaikki tarvittava kaapissa ja olihan meillä. Nämä ovat niin hyviä, että kannattaa tehdä tupla-annos.

1,2 kg porsaankylkeä

0,5 dl osterikastiketta

0,5 dl hunajaa

1 dl sweetchiliä

0,5 dl tomaattipyreetä

3cm pala inkivääriä (raastettuna)

2 puristettua valkosipulin kynttä

1 tl punaviinietikkaa

1 tl kalakastiketta

1 hyppysellinen kanelia

2 tl Sambal Olekia

Kuumenna uuni 125 asteeseen. Suolaa ja pippuroi porsaankylki. Laita ne vuokaan ja lisää hieman vettä. Höyrytä kylkiluita 1,5-2,5 tuntia, kunnes ne ovat pehmeitä. Ota vuoka uunista ja laita kyljet uunipellille. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Penslaa porsaankylki marinadilla ja paista uunissa vielä 20 minuuttia. Tarjoile uuniperunoiden ja cole slawn kanssa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.