Shepherd´s pie

Shepherd´s pie
Shepherd´s pie
Spritsning av potatismosen, piping the mashed potatoes, perunasoseen pursotus
Spritsning av potatismosen, piping the mashed potatoes, perunasoseen pursotus
Fyllning, filling, täyte
Fyllning, filling, täyte

Shepherd´s pie av hjortkött

Det här är en perfekt veckoslutsrätt. Lagar man Shepherd´s pie på en lördag kväll så finns det kvar till lunch på söndag och då kan man vara ute och röja istället för att laga mat. Vi hade en lång dag idag, dottern skulle köras till järnvägsstationen redan före sju på morgonen och sen skulle sonen till backen. Vi hann med en långpromenad i finfina Runsala och sedan gick vi och handlade för hela helgen. De har lovat snöstorm och jag såg just att det snöar på Gotland vilket brukar innebära att inom några timmar så har snövädret nått Finland också. Men det är ju precis det vi har väntat på så imorgon blir det av att åka hela dagen !

Shepherd´s pie

400-500 g rådjusfärs eller hjortfärs

2 gula lökar

2 morötter

1 vitlöksklyfta

3 tomater

1 burk krossade tomater (400 g)

1 burk kidneybönor (240 g)

100 g färska haricots verts

11-12 mjöliga potatisar

100 g smör

3 ägg

150 g riven ost

timjan

salt och peppar

Skala och finhacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Skala och skiva morötterna. Stek köttfärsen och tillsätt den finhackade löken och den finhackade vitlöken. Krydda med salt, peppar och timjan. Lägg i skivade morötter, tomater och båda bönor. Lägg i de krossade tomaterna och låt sjuda. Sätt ugnen på 200 ° C. Koka potatisen, pressa den och tillsätt smöret. Blanda i tre ägg och riven ost och lägga potatismosen i en spritspåse. Sätt köttfärsblandningen från pannan i en ugnsfast form och spritsa potatismosen på. Sätt in i ugnen och stek i minst 45 minuter.

Shepherd´s pie of deer meat

This is a perfect weekend meal. If make Shepherd´s pie on a Saturday night so there will be enough left for lunch on Sunday and then You can go out and enjoy instead of cooking. We had a long day today, Emma needed to be driven to the train station before seven in the morning and then our wanted to go skiing and had to be driven as well. We had enough time for a long walk in wonderful Runsala and then we went shopping for the entire weekend. They have promised snowstorm and I just saw that it already snows on Gotland, which usually means that within a few hours the snowy weather has reached Finland too. But that’s exactly what we’ve been waiting for so tomorrow we will be out all day!

Shepherd’s pie

400-500 g of minced meat of deer

2 onions

2 carrots

1 clove of garlic

3 tomatoes

1 jar of crushed tomatoes (400 g)

1 can of kidney beans (240 g)

100 g fresh green beans

11-12 floury potatoes

100 g of butter

3 eggs

150 g grated cheese

thyme

salt and pepper

Peel and finely chop the onions. Peel and finely chop the garlic. Fry the meat and add the onions and garlic clove. Season with salt, pepper and thyme. Add sliced carrots, tomatoes, and both beans. Add the crushed tomatoes and simmer. Preheat the oven to 200 ° C. Boil the potatoes, mash them and add the butter. Add three eggs and grated cheese and put the batter in a cake decorating bags. Put the minced meat mixture from the pan in an ovenproof dish and pipe the mashed potatoes on it. Put in the oven and allow to cook for at least 45 minutes.

Shepherd´s pie peuranlihasta

Tämä on täydellinen viikonloppuruoka. Jos teet Shepherd´s pien lauantai-iltana sitä jää tarpeeksi sunnuntain lounaalle ja sunnuntaipäivän voi siten viettää ulkona eikä sisällä laittamassa ruokaa. Meillä oli pitkä päivä tänään, Emma piti viedä rautatieasemalle ennen seitsemää aamulla ja sitten poika piti viedä mäkeen. Meille jäi aikaa pitkään päiväkävelyyn ihanassa Ruissalossa ja teimme loput viikonloppuostokset. Tänne on luvattu lumimyrsky ja näin juuri, että Gotlannissa sataa lunta Gotlannissa. Yleensä se tarkoittaa sitä, että muutaman tunnin kuluttua myös täällä Suomessa on lumista. Mutta sitähän me olemme odottaneetkin ja huomenna voimme olla mäessä koko päivän!

Shepherd´s pie

400-500 g peuran jauhelihaa

2 sipulia

2 porkkanaa

1 valkosipulin kynsi

3 tomaattia

1 purkki tomaaattimurskaa (400 g)

1 purkki kidneypapuja (240 g)

100 g tuoreita, vihreitä papuja

11-12 jauhoista perunaa

100 g voita

3 kananmunaa

150 g juustoraastetta

timjamia

suolaa ja pippuria

Paista jauhenliha pannulla ja lisää hienoksi hakatut sipulit ja hienonnettu valkosipulin kynsi. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Lisää paloitellut porkkanat, tomaatit ja molemmat pavut. Lisää tomaattimurska ja anna hautua. Lämmitä uuni 200 º asteeseen. Keitä perunat, survo ne ja lisää voi. Lisää perunoihin kolme kananmunaa ja juustoraaste ja laita se pursotinpussiin. Laita jauhelihaseos pannulta uuninkestävään astiaan ja pursota perunajuustosose päälle. Laita vuoka uuniin ja anna paistua ainakin 45 minuuttia.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.