Nachos

Nachos
Nachos
Sol. sun, aurinko
Sol. sun, aurinko
Vinterroligt, winter fun, talvihauskaa
Vinterroligt, winter fun, talvihauskaa

När man inte har tid

Solen skiner och fåglarna kvittrar, det känns såsom att de tror att det är vår redan. Och himlen är blå ! Vi har ju ännu några vintermånader kvar och fortfarande hopp om mycket snö. Igår var det rejält kallt med minus 16 grader men idag är det plusgrader igen och praktiken innebär det blixthalka överallt. I vanliga fall brukar jag ta bussen in till stan men idag tar jag nog bilen. Dotter får lite extra matteundervisning av sin morfar idag och lillebrorsan ska åka snowboard som vanligt. Själv har jag en hel del andra uppdrag så idag får ni en bild på något som är vänligt vanligt förekommande hos oss, nachos.

Och inte får ni några recept heller, det är ju bara att steka upp köttfärsen, krydda med lämpliga tacokryddor, grädda nachos med riven ost och trolla fram så många tillbehör som man vill. Sallad, tomater, lök, gräddfil och majs är det som rekommenderas härifrån. Nu var det länge sedan vi gjorde nachos sist men i och med att det är en av barnens favoriträtter och något som man ofta äter på fredagarna i Sverige (nästintill en nationalrätt numera) så får det väl bli nu på fredag. Tydligen äter svenskar och norrmän mest texmex mat i hela Europa.

When You do not have time

The sun is shining and the birds are chirping, it feels like they think it’s spring already. And the sky is blue! We’ve still a few winter months to go and still hope for a lot of snow. Yesterday it was very cold – minus 16 degrees but today it is above zero again and in practice, this means black ice everywhere. Normally, I usually take the bus into town but today I´ll take the car because it is so slippery. Our daughter gets some extra math lessons from her grandfather today and our son is going to go snowboarding as usual. I myself have a lot of other things to do so today You´ll just get a photo of something that is common at our place, nachos.

And You do not get any recipes either, it’s just to fry up minced meat, season with appropriate taco spices, bake nachos with grated cheese and how many side orders You feel for. Lettuce, tomatoes, onions, sour cream and corn are recommended. It was a long time ago since we made nachos the last time but as it is one of the kids’ favorite dishes and something You usually eat on Fridays in Sweden (almost a national dish now) so we might make them for Friday again. By the way, Swedes and Norwegians eat most texmex food in the entire Europe.

Kun ei ole aikaa

Aurinko paistaa ja linnut laulavat, tuntuu jo siltä, että ne luulevat kevään tulleen. Ja taivas on sininen! Onhan tässä kuitenkin vielä muutama talvikuukausi jäljellä ja odottelemme edelleenkin enemmän lunta. Eilen oli hyvin kylmä, miinus 16 astetta, mutta tänään ollaan taas pussan puolella. Mustaa jäätä on kaikkialla. Yleensä menen kaupunkiin bussilla, mutta tänään otan auton. Emma saa ylimääräistä matematiikanopetusta isoisältään tänään ja pikkuveli lähtee kohta lumilautailemaan. Minulla on paljon muuuta tehtävää, joten tänään saatte vain kuvan siitä ruoasta, joka meillä on aika suosittua – nachos.

En kirjoita myöskään reseptiä koska tässä ei tarvitse tehdä muuta kkuin paistaa jauheliha, maustaa se sopivilla tacomausteilla, kuorruttaa maissilastut raastetulla juustolla ja käyttää ne uunissa sekä tarjota koko hoito sopivien lisukkeiden kanssa. Salaattia, tomaattia, sipulia, kermaviiliä ja maissia on meidän suosituksemme. Siitä pn pitkä aika kun viimeksi teimme näitä, mutta tämä on yksi lasten suosikkiruoista ja sitä syödään yleensä perjantaisin Ruotsissa (lähes kansallinen ruokalaji), joten ehkäpä me teemme näitä taas perjantaiksi. Tiesittekö muuten, että Ruotsissa ja Norjassa syödään eniten texmex – ruokaa koko Euroopassa ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.