Toast Skagen

Toast Skagen
Toast Skagen

Toast Skagen

Det blev löjrom kvar av förrätten med blinis. När det händer (sällan) så tar jag oftast fram en påse frysta räkor och gör Toast Skagen. Det blir inte så mycket fyllning av en påse men räcker gott och väl som en liten förrätt i alla fall. Toast Skagen är aldrig fel. Här har ni grundreceptet. Nu gjorde jag majonnäs på en äggula, 1 msk champagnevinäger,1 tsk Dijonsenap och rapsolja.

4 brödskivor

smör

500 g oskalade räkor

majonnäs

riven pepparrot

salt och svartpeppar

dill

Skala räkorna och hacka dem lite grovt. Blanda med så pass lite majonnäs att massan bara nätt och jämnt går ihop. Krydda med riven pepparrot, salt och svartpeppar. Stek brödskivorna i smör på båda sidorna, lägg dem på en tallrik. Dela räkorna på bröden och dekorera med löjrom och lite finhackad dill. Några citroner hade vi inte hemma, annars hade jag lagt citronklyftor på tallriken också.

Toast Skagen

We had vendace roe left from the blinis. When that happens (rarely) I usually take a bag of frozen prawns and make Toast Skagen. There is not that much of them in a bag but enough for a small starter. Toast Skagen is never wrong. Here´s the basic recipe. Now, I made mayonnaise on an egg yolk, 1 tablespoon champagne vinegar, 1 teaspoon Dijon mustard and canola oil.

4 slices of bread

butter

500 g unpeeled prawns

mayonnaise

horseradish

salt and black pepper

dill

Peel the prawns and chop them roughly. Mix with a little mayonnaise so the mass barely goes together. Season with grated horseradish, salt and black pepper. Fry the bread slices in butter on both sides and put them on a plate. Share prawns on bread and garnish with roe and a little finely chopped dill. We did not have any lemons at home, otherwise I would have put lemon clefts on the plate too.

Toast Skagen

Alkuruoaksi nauttimistamme blineistä jäi vielä muikunmätiä. Jos näin käy (harvoin) niin otan pakkasesta yleensä pussillisen katkarapuja ja teen Toast Skagenia. Puolen kilon pussissa ei ole paljon katkarapuja, mutta ne riittävät alkuruoaksi tai iltapalaksi neljälle. Toast Skagen on aina oikea valinta. Täällä on perusresepti. Nyt tein majoneesin yhdestä munankeltuaisesta, 1 rkl samppanjaviinietikkaa, 1 tl Dijon-sinappia ja rapsiöljystä.

4 viipaletta paahtoleipää

voita

500 g kuorimattomia katkarapuja

majoneesia

piparjuurta

suolaa ja mustapippuria

tilliä

Kuori katkaravut ja hienonna karkeasti. Sekoita niiihin vähän majoneesia, niin vähän, että se juuri ja juuri sitoo katkarapumassan yhteen. Mausta raastetetulla piparjuurella, suolalla ja mustapippurilla. Paista leipäviipaleet voissa molemmin puolin, laita ne lautaselle. Jaa katkarapuseos leiville ja koristele ne muikunmädillä ja hienonnetulla tillillä. Meillä ei ollut koton yhtään sitruunaa, muutoin olisin koristellut lautasen myös sitruunalohkoilla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.