Pizza med picklad rödlök, pizza with pickled red onion, pizza ja hillottua punasipulia

Pizza med picklad rödlök, pizza with pickled red onions, pizza ja hillottuja punasipuleita
Pizza med picklad rödlök, pizza with pickled red onions, pizza ja hillottuja punasipuleita
Pizzaingredienser, pizza ingredients, pizzatäytteet
Pizzaingredienser, pizza ingredients, pizzatäytteet
Pizza
Pizza
Rödlök, red onions, punasipulia
Rödlök, red onions, punasipulia

Pizza med picklad rödlök

Vi hade en liten argentisk grillkväll i lördags och i och med att det blev både kött och grönsaker över så fick det bli en pizza på rester ikväll. Ja har länge velat ha picklad rödlök så nu får det bli det till pizzan (först efter att man har gräddat klart). Rödlöken gjorde jag redan i går morse så att den hann gotta till sig i kylen. På pizzorna hade vi tomatsås med vitlök, nötkött, grillad paprika, tomater, resten av sparris, kryddad korv och ost. Jättegod tisdagsmat av enbart rester !

Ni hittar pizzadegsreceptet här. Och till den picklade rödlöken hade jag:

½ dl ättika

1,5 dl vatten

1 dl socker

1 tsk salt

lite svartpeppar

rödlök

Vispa ihop ingredienserna och fortsätt att vispa tills sockret har löst sig. Skala och skiva två rödlökar, jag hade en stor och två mindre. Lägg löken i laget och sätt skålen i kylen så att smakerna hinner gifta sig.

Pizza with pickled red onions

We had a small Argentine barbecue evening on Saturday and we had both meat and vegetables over so it had to be a pizza leftovers last night. I have wanted to have pickled red onions for a long time we had them on the pizza (after baking them in oven). I made the pickled onions yesterday morning so that I could allow them to marinate in the fridge. We had tomato sauce with garlic, beef, grilled peppers, tomatoes, the rest of the asparagus, spicy sausage and cheese on the pizzas. Yummy food on an ordinary Tuesday made out of leftovers !

You will find the recipe for pizza dough here. And in the pickled red onions I had:

½ dl vinegar essence

1,5 dl water

1 dl sugar

1 teaspoon salt

some black pepper

red onions

Whisk together the ingredients and continue to whisk until the sugar has dissolved. Peel and slice two red onions, I had one large and two smaller ones. Add the onion in the liquid and put the bowl in the fridge and allow to marinate.

Pizzaa ja hillotua punasipulia

Meillä oli pieni argentiinalainen grilli-ilta lauantaina, ja sekä lihaa ja vihanneksia jäi niin paljon, että teimme eilen tähteistä pizzaa. Olen pitkään himoinnut hillottua punasipulia joten tein sitä eilen pizzan päälle (se laitetaan vasta valmiin, hieman jäähtyneen pizzan päälle). Hillotun punasipulin tein jo eilen aamulla siksi, että sipuli ehtisi maustua jääkaapissa. Täytteenä meillä oli muuten valkosipulista tomaattikastiketta, naudanlihaa, grillattua paprikaa, tomaatteja, parsaa, mausteista makkaraa ja juustoa. Loistavaa tiistairuokaa tähteistä !

Löydät pizzareseptin täältä. Ja hillottuihin punasipuleihin tarvitaan:

½ dl etikkaa

1,5 dl vettä

1 dl sokeria

1 tl suolaa

vähän mustapippuria

punasipulia

Sekoita etikka, vesi ja sokeri ja vatkaa kunnes sokeri on liuennut. Kuori ja viipaloi kaksi punasipulia, minulla oli yksi iso ja kaksi pienempää. Lisää sipuli liemeen ja laita kulho jääkaappiin niin, että sipulit ehtivät maustua.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.