Takeaway

Pizza, Pub Niska
Pizza, Pub Niska

SONY DSC

Takeaway

Det är nog inte så ofta som vi hämtar eller beställer mat hem. Men det händer och då är favoritställen den indiska restaurangen Delhi Darbar och om vi ska ha pizza så blir det oftast från Pub Niska . Och allas vår favoritmat är sushi, det hämtar vi från Kado http://www.kadosushi.fi/ i Saluhallen.

Varför blev det hämtmat i helgen ? Juu, för att alla fick en chock igår, på förmiddagen var det molnigt och kallt som vanligt men när solen väl tittade fram så blev det hur varmt som helst. Vi tog en långpromenad längs ån till stan och samma väg tillbaka. Alla ser genast mycket gladare ut när det är soligt och temperaturen steg till 13 grader på Åland. Det måste vara någon slags rekord, det är inte ofta vi får vår så här tidigt. Men det är helt underbart. Den enda nackdelen som jag kan komma på är att det märks nog klart och tydligt att fönstren behöver putsas. Men det orkar jag inte ens tänka på just nu.

Takeaway

It’s not that often we get out and get take away or order food, but it happens. Our favorite places here are the Indian restaurant Delhi Darbar and if we want to have pizza so it would be from Pub Niska. And as everybody’s favorite food is sushi, we buy it from Kado in the Market Hall.

Why did we end up with take-away this weekend? Well, because we all got shocked as yesterday morning was cloudy and cold as usual but when the sun peeked out it got reaaly nice and warm. We took a long walk along the river to downtown and back. Everybody looks a lot happier when it finally is sunny and the temperature rose to 13 degrees in Åland Islands. It must be some kind of record, it’s not often we get spring this early. But it is absolutely wonderful. The only negative thing I can think of is that I can now clearly see that the windows need to be washed. But I am not even going to think about it right now.

Takeaway

Emme hae tai tilaa valmista ruokaa kotiin kovinkaan usein. Mutta kyllä sitäkin välillä tapahtuu. Suosikkipaikkojamme täällä Turussa ovat intialainen ravintola Delhi Darbar ja jos haluamme pizzaa niin haemme ne Pub Niskasta. Ja kaikkien suosikkiruokaa sushia haemme Kauppahallin Kadosta.

Miksi päädyimme hakemaan valmista ruokaa ? No siksi, että saimme kaikki eilen aikamoisen shokin kun aamulla oli pilvistä ja kylmää ihan niinkuin aiemminkin, mutta kun aurinko kurkisti esiin tuli todella lämmintä. Kävelimme koko matkan kaupunkiin ihanissa jokimaisemissa ja sitten vielä takaisin. Kaikki vastaantulijat olivat onnellisen näköisiä, sää oli todella aurinkoinen ja lämpötila nousi Ahvenanmaalla 13 asteeseen. Sen täytyy olla jonkinlainen ennätys, eihän kevät yleensä tule näin aikaisin. Mutta se on aivan ihanaa. Ainoa huono puoli tässä on se, että näkee aika selvästi, että ikkunat kaipaavat pesua. Paitsi että ikkunanpesua en jaksa edes vielä ajatella.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.