Snabb lunch, quick lunch, nopea lounas

Merquez
Merquez

 

Snabblunch

Det har varit lite dålig uppdatering på sistone, dels på grund av väldigt mycket jobb (jag) och en del förkylningar (nu är det dottern som ligger i sin säng och har feber). Vi har lagat en hel del mat hemma men även hunnit äta på det här stället, en ny mexikansk restaurang i Åbo. Genuina smaker och förmånliga priser, rekommenderas varmt.

Jag brukar storhandla en gång i veckan och den här gången slank ett paket lammkorv merquez med i korgen. Vi lagade enkla wraps med dem. Tortillabröd, lite isbergssallad, lite tomat och gurka och 1 dl hemvävd majonnäs med en rejäl tesked av Ikeas grovkorniga senap. Perfekt snabblunch. Och korven var verkligen god, med hög kötthalt och rätt kryddning.

Quick lunch

We have not been updating lately, partly because of a lot of work (me) and some colds (now it is Emma having fever). We have cooked a lot of food at home but we also had time to eat at this place, a new Mexican restaurant in Turku. Authentic flavors and affordable prices, highly recommended.

I usually shop once a week and this time a package of lamb sausage merquez slipped in to the basket. We made simple wraps with them. Tortilla bread, a little iceberg lettuce, a little tomato and cucumber and 1 dl homemade mayonnaise seasoned with a hefty teaspoon of Ikea’s mustard. Perfect quick lunch. And the sausage was really good, with a high meat content and correct seasoning.

Nopea lounas

Olemme viime aikoina päivittäneet hyvin vähän, osittain sieksi, että on ollut niin paljon muita töitä (minulla) ja osittain siksi, että olemme olleet kipeinä (nyt Emma makaa sängyssään kuumeessa). Olemme tehneet paljon ruokaa kotona, mutta ehdimme myös käydä testaamassa tämän paikan, eli uuden meksikolaisen ravintolan täällä Turussa. Aitoja makuja ja edulliset hinnat, suosittelemme lämpimästi.

Käyn ruokaostoksilla yleensä kerran viikossa ja tällä kertaa koriin putosi paketti lammasmakkaraa eli merqueziä. Me teimme niistä helpot ja maukkaat wrapit. Tortillaleipiä, vähän jäävuorisalaattia, vähän tomaattia ja kurkkua ja 1 dl kotitekoista majoneesia Lenkki maustettuna runsaalla 1 teelusikallisella Ikean sinappia. Täydellinen, nopea lounas. Ja makkara oli todella hyvää, siinä oli korkea lihapitoisuus ja se oli oikein maustettu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.