Snaps, snapsi

Snaps, snapsi
Snaps, snapsi
Kantareller, chantarelles, kanttarelleja
Kantareller, chantarelles, kanttarelleja

Kantarellsmak

Minns ni när jag lade ut en bild på en liten brännvinsflaska med små, små kantareller i ? Det var i somras då de allra första sommarkantarellerna dök upp. Men vi glömde bort hela flaskan och jag fick syn på den först till jul. Vi öppnade den till julen och blev otroligt förvånade över hur mycket kantarellsmak och dessutom doft brännvinet hade fått. En given exportvara för Finland, ju !

Det är mer traditionellt att krydda sitt eget brännvin med kryddor, örter, bär eller frukt men den här gången fungerade även svampen kalasbra. Nästa gång ska jag testa både citron och färsk dill. Här kan ni se lite andra alternativ också.

Chanterelle flavour

Do you remember when I laid out a picture of a little bottle with tiny chanterelles in? It was last summer when the very first summer chanterelles appeared. But we forgot about the whole bottle and I saw it first before Christmas. We opened it for Christmas and were really surprised how much chanterelle flavor and aroma the alcohol had received. A given export product for Finland !

It is more traditional to spice up the vodka with spices, herbs, berries or fruit, but this time it worked with fungus as well. Next time I’ll test both lemon and fresh dill. You can learn about other options here.

Kanttarellin maku

Muistatteko kun laitoin tänne kuvan pienestä viinapullosta, jossa oli pienenpieniä kanttarelleja ? Teimme sen viime kesänä, kun ensimmäiset kesäkantarellit ilmestyivät. Mutta sitten me unohdimme koko pullon ja huomasin sen vasta ennen joulua. Avasimme sen jouluksi ja olimme todella yllättyneitä siitä, kuinka paljon makua ja tuoksua viina oli imenyt itseensä. Ihan selkeä suomalainen vientituote !

Perinteisesti snapsit on maustettu erilaisilla mausteilla, yrteillä, marjoilla tai hedelmillä, mutta tällä kertaa sienetkin siis toimivat. Ensi kerralla aion testata sekä sitruunaa että tuoretta tilliä. Täällä on muutama muukin vaihtoehto.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.