Frutti di mare

Frutti di mare
Frutti di mare
Frutti di mare
Frutti di mare
Våren är blyg, spring is shy, kevät ujostelee
Våren är blyg, spring is shy, kevät ujostelee

Pizza igen

Det blir pizzabak när man har en massa rester i kylen eller frysen. Minns ni musslorna  vi lagade ? Det blev några deciliter över och dem slängde jag i frysen. I samband med att jag städade skafferiet så hittade jag även en burk tonfisk och i och med att vi även hade räkor i frysen så var det ju givna ingredienser för en pizza ”Frutti di mare”. Grundreceptet för pizzadegen har ni här och så gjorde jag en egen sås och stekte lök och vitlök, tillsatte tomater, tomatpure, vatten och oregano. Men jag glömde ju att mäta så ni får inget recept på det. Det blir fyra relativt stora pizzor va den här degen och jag delar ofta degen i fyra bitar så att all får göra sin egen. Men den här gången så var det så pass mycket musslor kvar att jag bakade ut degen till två hela plåtar istället. Värm ugnen till 275 grader och grädda i 10-12 minuter. Hur gott som helst.

Pizza again

We often make pizza when there is enough of leftovers in the fridge or freezer. Do you remember the mussels we cooked? There were a few deciliters over and I threw them in the freezer. When I cleaned the pantry I even found a can of tuna and as we also had shrimps in the freezer it was the given ingredients for a pizza ”Frutti di mare”. The basic recipe for pizza dough is here and I even made own sauce and fried onions and garlic, added tomatoes, tomato paste, water and oregano. But I forgot to measure so I can´t write down any recipe. You will get four relatively large pizzas of the dough and I often share it into four pieces so that everybody can may do their own. But this time it was so much mussels left that I baked the dough out to two full plates instead. Preheat oven to 275 degrees and bake for 10-12 minutes. Delicious !

Pizzaa

Teemme yleensä pizza tai pyttipannua heti, kun jääkaapissa tai pakastimessa on tarpeeksi tähteitä. Muistatteko simpukat joita teimme ? Niistä jäi yli muutama desilitra ja heitin ne pakastimeen. Kun siivosin ruokakomeroa niin löysin myös tölkin tonnikalaa ja koska meillä oli myös katkarapuja pakastimessa niin niistä tehtiin pizza ”Frutti di mare”. Taikinan perusreseptin löydät täältä ja niin tein myös kastiketta – paistoin ensin sipulia ja valkosipulia, sitten tomaatteja, tomaattipyreetä, vettä ja oreganoa. Mutta koska unohdin mitata ainekset niin en voi kirjoittaa reseptiä. Taikinasta tulee neljä suhteellisen suurta pizzaa ja jaan sen usein neljään osaan siten, että kaikki voivat tehdä omansa. Mutta tällä kertaa simpukoita oli niin paljon, että leivoin taikinasta kaksi kokonaista pellillistä pizzaa. Kuumenna uuni 275 asteeseen ja paista 10-12 minuuttia. Älyttömän hyvää.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.