Nödlösning, quick-fix, hätäratkaisu

Ayakos sushi, Uppsala
Ayakos sushi, Uppsala
Hambergs, Uppsala
Hambergs, Uppsala
Uppsala
Uppsala
Uppsala
Uppsala
Feskarn, Uppsala
Feskarn, Uppsala

Det blir en nödlösning

Det har varit rätt bråttom på både jobbet och annars också. Ikväll ska vi gå och titta på en dans show som inte tar slut förrän klockan 19 så det får bli en sen middag hos oss igen. Vi hade lammstek kvar efter påsken, jag satte resten in i frysen och ikväll får det bli någon form av grekisk pizza med lite lamm, fetaost, färska tomater och oliver på det. Men ni kanske vill testa den här så länge ? Jag googlade förresten på en av dee pizzeriorna vi tyckte mest om i Uppsala – Bergsbrunna pizzeria – då jag mindes att de hade en god grekisk pizza men jag blev lite häpen när jag insåg att de har hela 73 olika pizzor på menyn. Uppsalaborna verkar ha väldigt svårt att välja.

Vi får se om jag hinner lägga ut några bilder eller recept ikväll, tills dess får ni se hur det ser ut i Uppsala under sommaren. Jag kan ju säga att jag saknar både sushin på Ayakos, Hambergs och Feskarn som bara den !

It will be a guick-fix

It has been quite busy on both job and otherwise as well. Tonight we’ll go and watch a dance show which does not end until 7 pm so it will be a late dinner for us again. We had lamb left after Easter, I put the rest in the freezer and took it out this morning. Tonight I will make some kind of Greek pizza with a little lamb, feta cheese, fresh tomatoes and olives on it. But you might want to test this for so long? I googled by the way one of the pizzerias we liked in Uppsala – Bergsbrunna pizzeria – as I remembered that they had a good Greek pizza on the menu. I was a bit taken when I realized that they have 73 different pizzas on the menu now. Uppsala residents seem to have very difficult to choose.

We’ll see if I have time to put out some photos or recipes tonight, but now You will see how it looks like in Uppsala during the summer. I can say that I miss both the Ayakos, Hambergs and Feskarn like crazy!

Hätäratkaisun aika

On ollut vähän turhan kiireistä, sekä töissä että muutenkin. Tänä iltana menemme vielä katsomaan tanssiesitystä, joka päättyy vasta kello 19, joten nautimme jälleen kerran myöhäistä illallista. Pääsiäisestä jäi lampaan rosvopaistia, laitoin loput pakkaseen ja tänään otin sen sieltä sulamaan. Teen jonkinlaista kreikkalaista pizzaa: vähän lammasta, fetajuustoa, tuoreita tomaatteja sekä oliiveja. Mutta haluat ehkä tehdä jo esimerkiksi tätä ? Googlasin muuten yhtä pizzeriaa, josta pidimme Uppsalassa – Bergsbrunna pizzeria – koska muistin, että siellä oli aikoinaan hyvää kreikkalaista pizza, mutta häkellyin hieman kun tajusin, että listalla on 73 erilaista pizzaa. Uppsalassa asukkaiden näyttää olevan vähän vaikeaa valita sopiva pizza.

Saa nähdä, onko minulla aikaa laittaa kuvia ja resepti vielä tänä iltana, mutta laitanpa ainakin kesäkuvia Uppsalasta. Onpa kiva taas kohtapuoliin päästä sekä Ayakokseen, Hambergsille  että Feskarniin !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.