Kycklingballotine, chicken ballotine, kanaballotine

Kycklingballotine, chicken ballotine, kanaballotine
Kycklingballotine, chicken ballotine, kanaballotine
Fiske på lördag igen, we´ll go fishing on Saturday, kalalle lauantaina
Fiske på lördag igen, we´ll go fishing on Saturday, kalalle lauantaina

Kycklingballotine med pasta

Härligt med en sådan här morgon, jag vaknade redan vid sextiden av att fåglarna kvittrade som om det inte fanns någon morgondag. Våren är här, antagligen får vi ännu några bakslag men det är varmare och ljusare och det blir definitivt lättare att leva. Helt underbart.

Vi har fortfarande ganska så mycket svamp i frysen och i och med att jag redan sett en hel del murklor så får vi nog bråttom att använda all svamp innan en ny säsong inleds. Den här gången lyxade vi till det och använde enbart Karl Johan svamp då vi fick så mycket av den i höstas. Kycklingfiléer kan ju vara ganska torra och tråkiga om man inte piffar up dem. Jag hämtade inspiration här och här men bytte alltså ut fyllningen och serverade kycklingen med pasta istället.

4 kycklingfiléer
2 dl stekt Karl Johan svamp
salt och peppar

Lägg varje kycklingfilé i en plastpåse. Banka sedan ut kycklingen rejält med en kötthammare. Flytta över filéen till en bit plastfilm. Salta och peppra ordentligt. Fyll filéerna med svamp och rulla ihop kycklingen till en hård korv med hjälp av plastfilmen. Snurra ihop ändarna åt varsitt håll. Slå in korven i aluminiumfolie. Gör samma sak med alla filéer. Koka upp en stor kastrull med vatten. Lägg i kycklingkorvarna och låt dem koka ca 20 minuter tills innertemperaturen är 70 grader. Ta bort folie och plastfilm. Hetta upp smör i en stekpanna och stek ballotinerna tills de får fin, jämn färg.

Sås

½ gul lök, finhackad
smör
2 dl kycklingbuljong
2 dl grädde
salt och peppar

Stek löken i smör, tillsätt kycklingbuljong och låta koka ihop. Tillsätt grädde. Salta och peppra såsen. Servera kycklingballotines med pasta, gräddsås och sallad.

Chicken ballotines with pasta

It was such a lovely morning, I woke up at six am because the birds were singing like there was no tomorrow. Spring is here, we will probably have a few backlashes but it is warmer and brighter and it is definitely easier to live. Absolutely wonderful.

We still have quite a lot fungus in the freezer and, in that I’ve already seen a lot of false morels so we’ll probably need to rush to use the ones in the freezer before a new season begins. This time we used solely penny buns as we got so much of it last autumn. Chicken fillets can be quite dry and boring unless You spice them up. I got the inspiration here and here but changed the filling and served the chicken with pasta instead.

4 chicken breasts
2 dl fried penny buns
salt and pepper

Place each chicken breast in a plastic bag. Use a meat mallet to flatten them out. Move over the breast to a piece of plastic film. Salt and pepper thoroughly. Fill out the fillets with penny buns and roll up the chicken to a hard sausage with plastic film. Spin the ends into opposite directions. Wrap the sausage in aluminum foil. Do the same with all the fillets. Bring a large pot of water to boil. Add the chicken sausages and let them cook about 20 minutes until the internal temperature is 70 degrees. Remove foil and plastic film. Heat the butter in a pan and fry ballotines until they get nice, even color.

Sauce

½ onion, finely chopped
butter
2 dl chicken broth
2 dl cream
salt and pepper

Fry the onion in the butter, add the chicken broth oh let boil. Add cream. Salt and pepper the sauce. Serve chicken ballotines with pasta, cream sauce and salad.

Kanaballotine ja pastaa

Heräsin tänä aamuna jo kuudelta, kun linnut lauloivat niin kovaa. Ihan niinkuin ne olisivat unohtaneet, että huominenkin on olemassa. Kevät on täällä, tulee varmaan vielä harmittavia, kylmiä takaiskuja, mutta nyt on jo selvästi lämpimämpää ja valoisampaa ja se helpompi elää. Aivan ihanaa.

Meillä on vieläkin vaikka kuinka paljon sieniä pakastimessa ja koska pongasin jo ensimmäiset korvasienet niin meille tulee kiire käyttää pakastimessa olevat sienet ennen uuden sesongin alkua. Tällä kertaa käytimme pelkästään herkkutatteja koska saimme niitä viime syksynä niin paljon. Kanafileet voivat olla melko kuivia ja tylsiä eller niitä piristä mausteilla tai erilaisilla täytteillä. Hain inspiraatiota täältä ja täältä, mutta muutin täytteen ja tarjoilin kanan pastan kanssa.

4 kanan rintafilettä
2 dl paistettuja herkkutatteja
suolaa ja pippuria

Laita jokainen kananrinta muovipussiin. Hakkaa ne ohuiksi fileiksi lihavasaralla. Siirrä fileet yksitellen kelmuille. Suolaa ja pippuroi ne. Täytä filee herkkutateilla ja kääri se makkaraksi kelmun avulla. Pyöritä kelmun päät vastakkaisiin suuntiin. Kääri makkara alumiinifolioon. Tee sama kaikille fileille. Keitä isossa kattilassa vettä kiehumapisteeseen. Lisää kanaballotinet veteen ja anna niiden kypsyä noin 20 minuuttia, kunnes niiden sisälämpötila on 70 astetta. Poista folio ja muovikalvo. Kuumenna voi pannulla ja paista ballotineja kunnes niissä hyvä paistoväri.

Kastike

½ sipuli, hienonnettuna
voita
2 dl kanalientä
2 dl kermaa
suolaa ja pippuria

Paista sipuli voissa, lisää kanaliemi ja anna kiehua. Lisää kerma. Lisää suolaa ja pippuria. Tarjoile kanaballotinet pastan, kermakastikkeen ja salaatin kanssa.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.