Toast Skagen

on
Toast Skagen
Toast Skagen
Sommarblommor, summer flowers, kesäkukkia
Sommarblommor, summer flowers, kesäkukkia

En svensk klassiker

Jag sitter i arbetsrummet medans stormen där ute inte direkt verkar avta utan tar mer och mer fart. Det verkar såsom att flera träd har blåsts omkull och över 1500 hushåll är för tillfället utan el. Men solen skiner och det ser varmt ut, temperaturen är dock bara sju grader och med den här stormvinden känns det betydligt kallare. Hoppas det lugnar ner sig mot eftermiddagen så att man kan gå på en långpromenad i alla fall.

Toast Skagen får vi aldrig nog av här hemma. Här har ni grundreceptet, i den här versionen blandade vi i även litet citronzest och skvätte över lite Crèma di balsamico som finns i smaksatta varianter också, här med dadel. I Sverige säljs de via det här företaget. När jag tittade på deras produkter blev jag dessutom väldigt sugen på tryffelsalami. Kruxet med Toast Skagen är att inte ha för mycket majonnäs i röran (det händer rätt ofta att jag gör det misstaget och då blir det rinnigt) och att steka brödet i smör. I nödfall som här är det okej med rostat bröd också. Crèma di balsamico gör man själv genom att koka upp socker eller honung med balsamvinäger och koka tills såsen får en tjockare konsistens.

Har ni förresten läst om det här huset än ? Jag kan se den vitlökformade bastun hemifrån varje dag.

A Swedish classic

I’m sitting in the study while the storm out there does not seem to calm down but is growing stronger. It seems like several trees have blown over and over 1,500 households are currently without electricity. But the sun is shining and it looks nice out there, the temperature is only seven degrees and with this whirlwind it feels much colder. I hope it calms down in the afternoon so that we can go and take a long walk.

We never get enough of Toast Skagen. Here is the basic recipe, and in this version we even mixed in lemon zest and splashed a little crema di balsamico on the plate. It is available in flavored varieties too, here with date. In Sweden, they are sold through this. When I looked at their products, I got cravings for their truffle salami. When are making Toast Skagen, do not have too much mayonnaise to begin with (it happens quite often that I make that mistake and then it becomes runny) and fry the bread in butter. In an emergency it is okay with plain toast too. You can cook Crèma di balsamico by boiling sugar or honey with balsamic vinegar and cook until the sauce gets a thicker consistency.

Have You seen this house yet ? I can see the garlic shaped sauna from my home everyday.

Ruotsalaisklassikko

Istun työhuoneessa ja ulkona raivova myrsky ei tunnu laantuvan, vaan ottaa koko ajan lisää vauhtia. Useita puita on kaatunut, ja tällä hetkellä yli 1500 kotitaloutta on ilman sähköä.  Mutta aurinko paistaa ja ilma näyttää lämpimältä, tosin lämpötila on vain seitsemän astetta ja tämän myrskyn myötä tuntuu vielä kylmemmältä. Toivottavasti se rauhoituu myöhäiseen iltapäivään mennessä, että pääsemme edes kävelylle.

Me emme koskaan saa tarpeeksemme Toast Skagenista. Täällä on perusresepti, tähän versioon me sekoitimme hieman raastettua sitruunakuorta ja tarjosimme sen salaatin ja crèma di balsamicon kanssa. Maustettuja crèma di balsamico – kastikkeitakin on saatavilla, tässä on käytetty taatelia. Suomessa niitä myy tämä yritys. Kun katseli heidän tuotevalikoimaansa, alkoi heti tehdä mieli tryffelisalamia. Toast Skagenia tehdessä katkarapuihin kannattaa sekoittaa vähän majoneesia kerrallaan (minä laitan usein liikaa ja silloin siitä tulee vetistä) ja paistaa leipä voissa. Hätätilanteessa, niin kuin tällä kerralla, paahtoleipäkin kelpaa. Crèma di balsamicoa voi tehdä itse keittämällä sokeria tai hunajaa ja balsamiviinietikkaa kunnes kastike sakenee.

Oletteko muuten nähneet tämän talon ? Näen tuon valkosipulin mallisen saunan joka päivä kotoani.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.