Choucroute

on
Choucroute
Choucroute

SONY DSC

Svanar, swans, joutsenia
Svanar, swans, joutsenia
Anemone nemorosa
Anemone nemorosa
Anemone nemorosa
Anemone nemorosa

 

 

Den här rätten lagar vi relativt ofta i och med att alla tycker om både potatis, surkål och olika korvar. Dessutom är det en enkel och snabb rätt att laga. Vi åt choucroute till middag igår kväll och dessutom till lunch idag. Receptet finns här. Det har varit en alldeles ljuvlig dag idag, utflykten gick till Runsala där vi spanade in massor med svanar och vitsippor. Om man är intresserad av fåglar så kan man följa livet av en fiskgjuse här. Jag tycker att det är rätt spännande. Nu måste jag lägga in en annons om en flickcykel som är till salu och sedan ska jag plantera både salvia, oregano och basilika. Jag hoppas de trivs i samma kruka och inte tar livet av varandra. Vi hittade murklor i går, men de får ta och växa til sig innan jag plockar dem.

We cook this dish quite often as everyone likes both potatoes, sauerkraut and various sausages. Moreover, it is an easy and fast dish to make. We ate choucroute for dinner last night and for lunch today. The recipe is here. It has been a wonderful day today, we went to island of Ruissalo where we met a lot of swans and wild anemones. If you are interested in birds, you can follow the life of an osprey here. I think it’s pretty exciting. I now need to put an ad on a girls bike for sale and then I will plant both sage, oregano and basil. I hope they thrive in the same pot and not kill each other. We even found some false morels yesterday, but they need to grow before I pick them.

Teemme tätäkin ruokaa aika usein koska kaikki tykkäävät sekä perunoista, hapankaalista että erilaisista makkaroista. Lisäksi se on helppo ja nopea tehdä. Söimme choucroutea eilen illalla ja tänään myös lounaaksi. Resepti on täällä. Tänään oli aivan ihana päivä, kävimme Ruissalossa ihastelemassa joutsenia ja valkovuokkoja. Jos olet kiinnostunut linnuista, voit seurata kalasääsken elämää täällä. Minusta se on aika jännittävää. Nyt pitää laittaa myynti-ilmoitus tyttöjen pyörästä nettiin ja sen jälkeen istuttaa sekä salvia, oregano että basilika. Toivon, että ne viihtyvät samassa ruukussa eivätkä tapa toisiaan. Eilen löysimme jo korvasieniäkin, mutta jätimme ne vielä kasvamaan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.