Vit sparris, jamón iberico och pinjenötter, white asparagus, jamón iberico and pine kernels, valkoista parsaa, jamón ibericoa ja pinjansiemeniä

on
Vit sparris, jamón iberico och pinjenötter, white asparagus, jamón iberico and pine kernels, valkoista parsaa, jamón ibericoa ja pinjansiemeniä
Vit sparris, jamón iberico och pinjenötter, white asparagus, jamón iberico and pine kernels, valkoista parsaa, jamón ibericoa ja pinjansiemeniä

Vit sparris med jamón iberico och pinjenötter

Jag blev så himla glad när jag såg att Lidl äntligen fått vit, tysk sparris till sina butiker. Hittills har jag bara sett vit sparris från konstiga länder till salu och avstått från att köpa. Men nu köpte jag två buntar direkt och letade sedan efter Parmaskinka utan att hitta den. Jag hittade ett paket av den spanska skinkan jamón iberico istället och tänkte prova det till sparrisen. Dessutom köpte jag även pinjenötter. Här hittar du receptet till hur man kokar sparris, den är godast om det finns lite tuggmotstånd kvar. Nu glömde jag kolla hur mycket lufttorkad skinka paketet innehöll, men det var åtta stycken skinkskivor i det. Skinkan lägger du på en ugnsplåt och torkar den i ugnen (200 grader) i tio minuter. Därefter får skinkan svalna innan man smular den. Koka sparrisen, rosta pinjenötterna på en torr stekpanna och servera sparrisen med brynt smör, rostade pinjenötter och den smulade, lufttorkade skinkan. Hur gott som helst och klart på tjugo minuter ! Om du vill testa sparris med parmaskinka, finns det ett bra recept här. Och ett annat här.

White asparagus with jamón iberico and pine kernels

I was so happy when I saw that Lidl finally had got white German asparagus into their stores. So far I have only seen white asparagus from strange countries for sale and refrained from buying. But now I bought two bundles directly and went then after Parma ham without finding it. I found a package of Spanish ham – jamón iberico – instead and thought I would try that instead. In addition, I also bought pine kernels. Here is the recipe for cooking asparagus, it does taste best if they are tender but still have a bite to them. Now I forgot to check how much ham exactly the package contained, but there were eight slices of ham in it. Spread the ham on a baking tray and dry it in the oven (200 degrees) for ten minutes. Thereafter, allow the ham to cool before crumbling it. Boil the asparagus, roast the pine kernels in a dry frying pan and serve asparagus with browned butter, roasted pine kernels and crumbled jamón iberico. Great food in just twenty minutes ! If You even want to try asparagus with Parma ham, here is a nice recipe. And another one is found here.

Valkoista parsaa, jamón ibericoa ja pinjansiemeniä

Ilahduin kovasti, kun huomasin, että Lidlin myymälöisää on vihdoinkin valkoista, saksalaista parsaa. Toistaiseksi olen nähnyt kaupoissa valkoista parsaa, joka on kotoisin oudoista maista ja jättänyt siksi ostamatta. Nyt ostin kuitenkin heti kaksi nippua ja etsin sitten Parman kinkkua sitä kuitenkaan löytämättä. Löysin paketin espanjalaista ilmakuivattua kinkkua eli jamón ibericoa ja ajattelin kokeilla sitä. Lisäksi ostin myös pinjansiemeniä. Täältä löydät reseptin parsan keittämiseen. Parsa maistuu parhaimmalta kun siinä on vielä ”purutuntumaa” eikä se ole liian pehmeäksi keitetty. Nyt unohdin tarkistaa, kuinka paljon kinkkua paketissa oli tarkalleen, mutta siinä oli kahdeksan kinkkuviipaletta. Levitä kinkkuviipaleet uunipellille ja kuivaa niitä uunissa (200 astetta) kymmenen minuuttia. Anna kinkun jäähtyä ja murenna se sitten. Kiehauta parsa, paahda pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla ja tarjoile parsa ruskistetun voin, paahdettujen pinjansiemenien sekä murennetun, ilmakuivatun kinkun kanssa. Älyttömän helppoa ja hyvää, aikaa meni kaikkiaan kaksikymmentä minuuttia! Jos haluatte kokeilla parsaa ja Parman kinkkua, täällä ja täällä on siihen reseptit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.