Mors dag, mother´s day, äitienpäivä

on
Åbo, Turku
Åbo, Turku

Utsikt från Puolalanmäki. View from Puolalanmäki. Näkymät Puolalanmäeltä.

Svanar, swans, joutsenet
Svanar, swans, joutsenet
Turku Design Festival
Turku Design Festival

Den ena är från 1920- talet, den andra från 1950-talet. One dress was made in 1920´s, the other one in 1950´s. Toista mekkoa tehtiin 1920-luvulla, toista 1950-luvulla.

Auraån, Aura river, Aurajoki
Auraån, Aura river, Aurajoki

Jag älskar alla körsbärsträd i stan. I really love all cherry trees in Turku. Kaupungin kukkivat kirsikkapuut ovat ihania !

Ungerska bakverk, Hungarian pastry, unkarilainen leivos
Ungerska bakverk, Hungarian pastry, unkarilainen leivos

De här såldes på marknaden, smakade lite som en vanlig sockerbulle. These were sold at the market, the taste was quite similar to ordinary buns. Näitä myytiin markkinoilla, maistuivat suomalaiselta pullalta.

Kimchi
Kimchi

Kimchi är lika med fermenterade grönsaker. Kimchi is fermented vegetables. Kimchi eli fermentoituneita kasviksia.

Food trucks
Food trucks
Food trucks
Food trucks
Food trucks
Food trucks
Matmarknad, food market, ruokamarkkinat
Matmarknad, food market, ruokamarkkinat

Finfint med både matmarknad och food trucks. It was great with both food market and food trucks. Mukavaa, elävää kaupunkia; sekä ruokamarkkinat että Food trucks samaan aikaan.

Mors dags meny

Det var fint väder både i fredags och igår men imorse vaknade vi upp till regn och rusk igen. Vi var ute och plockade vitsippor till både oss själva och även för min mamma som vi ska gå och hälsa på senare idag. Någon promenad blve det dock inte på grund av det dåliga vädret. Igår besökte vi Turku Design Festival som nu ordnades för femte gången. En trevlig festival och en bra möjlighet för unga designers att visa upp vad de kan. Dessutom var det även ett antal Fodd trucks som hade kommit till Åbo för att visa vad de kan erbjuda. Vi fastnade för Kimchi truck och åt både biff och kyckling med kimchi så klart.

Idag firar vi morsdag och då äter vi biff med bea, vit sparris och Pavlova till efterrätt. Hoppas ni har haft en lika lugn och skön dag som vi !

Mother’s Day Menu

It was nice weather both Friday and yesterday, but this morning we woke up to rain and bad weather again. We were out picking wood anemones for ourselves and also for my mother who we will go and visit later today. We did not bother to take a walk because of the bad weather, though. Yesterday we visited Turku Design Festival which was now arranged for the fifth time. A nice festival and a good opportunity for young designers to show off what they can. Moreover, it was also a number Food trucks that had come to Turku to show what they can offer. We fell for kimchi truck and ate both steak and chicken with kimchi.

Today we celebrate Mother’s Day and we will enjoy beef with béarnaise, white asparagus and a classic Pavlova for dessert. I hope that everyone has had a calm and pleasant day !

Äitienpäivän ruokalista

Eilen ja perjantaina oli kovasti keväistäja kaunista, mutta tänä aamuna heräsimme taas sateeseen ja sumuun. Olimme poimimassa valkovuokkoja sekä itsellemme että äidilleni, menemme sinne tänä iltana kyläilemään. Huonon sään takia emme kuitenkaan lähteneet kävelylle vaan ihastelimme valkovuokkoja autosta. Eilen kävimme Turku Design Festival – tapahtumassa, joka järjestettiin nyt viidennen kerran. Mukava tapahtuma ja hyvä tilaisuus nuorille suunnittelijoille näyttää mitä he osaavat. Lisäksi vanhalla suurtorilla oli myös Food truck – tapahtuma, joka oli tullut Turkuun näyttämään omia tuotteitaan. Me päädyimme korealaiseen kimchi truck – paikkaan ja söimme sekä lihaa että kanaa ja tietysti myöc kimchiä.

Tänään juhlimme äitienpäivää ja syömme pääruoaksi pihviä ja béarnaisekastiketta, valkoista parsaa  ja jälkiruoaksi klassista Pavlovaa kermavaahdon ja vadelmien kera. Toivottavasti teillä kaikilla on ollut yhtä rauhallinen ja mukava päivä !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.