Hektisk måndag, busy Monday, kiireinen maanantai

on
Björkar, birchs, koivut
Björkar, birchs, koivut
Nådendal, Naantali
Nådendal, Naantali
Naantali, Nådendal
Naantali, Nådendal
Nådendal, Naantali
Nådendal, Naantali

Hektisk måndag

Jag håller på och drunknar i diverse jobb med dead lines så jag ska försöka blogga lite senare i veckan istället. Lördagen spenderades med lite jobb också, plåtning av räksallad, chokladkaka och ett urgott knäckebröd. Förhoppningsvis kan jag lägga ut recepten även här vid ett senare tillfälle. I går åkte vi till båtmässan i Nådendal och hade tur med vädret. Däremot så stod det en parkeringsbot i vindrutan när vi kom tillbaks, inget som man blir glad av. Jag visste inte att man måste betala för parkeringen även på söndagarna i Nådendal men nu vet vi det. Ikväll lagar jag en gammal favorit, rårakor med gravad lax och uppvispad smetana. Receptet finns här.

Busy Monday

I am sort of drowning in various jobs with deadlines, so I’ll try and blogpost a little later in the week instead. Saturday was spent with work as well, shooting a shrimp salad, chocolate cake and a fantastic, homemade crispbread. Hopefully I can put out the recipes here at a later date. Yesterday we went to the boat show in Naantali and were lucky with the weather. However there was a parking ticket waiting for us when we came back, nothing that makes you happy. I did not know that you have to pay for parking even on Sundays in Naantali, but now we know it. Tonight I will make an old favorite, potato pancakes with marinated salmon and whipped sour cream. The recipe is here.

Kiireinen maanantai

Olen hukkumassa erilaisiin töihin joissa on myös dead linet, joten yritän päivittää täällä vähän myöhemmin tällä viikolla. Lauantain käytin myöskin työhommii, kuvasimme katkarapusalaattia, suklaakakkua ja mahdottoman hyvää näkkileipää. Toivottavasti pystyn laittamaan reseptit tänne myöhemmin. Eilen kävimme venemessuilla Naantalissa ja sää oli kerrankin meidän puolellamme. Kun tulimme takaisin tuulilasissa oli parkkisakko, josta kukaan ei tule erityisen joka onnelliseksi. En tiennyt, että Naantalissa pitää maksaa pysäköimisestä myös sunnuntaisin, mutta opimme sitten senkin. Tänään kokkailen vanhaa suosikkiani eli raakapaistettuja perunalättyjä , graavilohta ja kovaksi vatkattua smetanaa. Resepti on täällä.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.