Midsommarsill, herring for midsummer, juhannussilli

on
Turku, Åbo
Turku, Åbo
Turku, Åbo
Turku, Åbo
Turku, Åbo
Turku, Åbo

Midsommarsill

Det är idag man ska lägga in sillen om den ska hinna bli färdig till midsommaren. I år tänker jag laga tre olika sorters sill (som vanligt) men funderar fortfarande lite på vilka jag ska laga. Det lutar åt portvinssill men sedan vill jag ha något lite annorlunda, jag tror att jag kör med äppelsill och sedan någon typ av sill med gräddfil. Eller smetana. Något krämig och fett får den tredje sillen bli i alla fall. Någon hade experimenterat med sill med syren men jag hittar inte receptet just nu och ärligt talat, kan det bli gott ? Det har varit väldigt mycket jobb under veckan men jag hann ta lite trevliga bilder från Åbo igår. Det är fortfarande kallt men det är väldigt vackert här just nu !

Herring for Midsummer

It is today one should make the herring so that it will get ready for midsummer. This year I intend to make three different kinds of herring (as usual) but I am still wondering what sort of herring to make. I am going to make port wine herring but I do want to try something different as well.  I think I will try apple herring and then some type of herring with sour cream. The third one ill be something creamy and fat anyway. Someone had experimented with herring with lilac but I can not find the recipe right now, and frankly, can it be good ? There has been a lot of work during the week but I had time to take some nice pictures from Turku yesterday. It is still cold but it is very beautiful right now!

Juhannussillit

Sillit pitää laittaa maustumaan tänään, jotta ne ehtisivät juhannukseksi. Tänä vuonna aion tehdä kolmea erilaista silliä (kuten tavallista), mutta mietin vielä mitä kolmea teen. Ainakin portviinisilliä, mutta sitten haluan kokeilla jotain hieman erilaista, luulen että teen omenasilliä ja yhtä kermaista siliä. Tai käytän smetanaa. Kolmas silli on kuitekin jotakin kermaista ja rasvaista. Joku oli kokeillut tehdä silliä syreenillä maustettuna, mutta en löydä reseptiä juuri nyt, ja suoraan sanottuna, voiko syreenisilli olla hyvää ? Tällä viikolla on ollut taas paljon töitä, mutta ehdin ottaa muutamia kivoja kuvia Turusta eilen. Vieläkin on kylmää, mutta myös kaunista !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.