Quesadillas

on
Quesadillas
Quesadillas
Sommar, summer, kesä
Sommar, summer, kesä
Skärgård, archipelago, saaristo
Skärgård, archipelago, saaristo
Skärgård, archipelago, saaristo
Skärgård, archipelago, saaristo

Nu är det augusti, den sista av sommarmånaderna och temperaturen stiger. Idag har det varit riktigt soligt och vackert och man får verkligen passa på att njuta nu när sommaren äntligen dök upp. Det riktigt trista i det här är att de flesta – även jag – har redan börjat jobba så det blir att sitta inne på kontoret även om det är nu varmare än tidigare. Lite småjobbigt, faktiskt. Vädret styr så otroligt mycket, det brukar ju inte regna precis hela tiden men i år har det varit extremt. De här bilderna kommer från Östhammar i Sverige och är tagna igår kväll. Även vi hade rejäl åska i Åbo igår kväll men imorse var det soligt.

Emma är fortfarande kvar i Japan och kommer inte hem förrän nästa vecka. De andra åkte till stranden idag men jag var tvungen att jobba. På eftermiddagen hann jag dock med en kopp kaffe och ett blåbärswienerbröd hos en kompis. Det var riktigt, riktigt skönt att kunna sitta ute utan att frysa. Tanken var att vi skulle lägga upp lite recept på enkel mat som man kan ta med till stranden nu på sommaren men i och med att vädret har varit så bedrövligt så har det inte blivit av. Men det här är en väldigt enkel rätt som man gärna kan ta med till stranden och grilla färdigt där över öppen eld. Man kan även steka quesadillos snabbt hemma till middag efter en lång dag på stranden, det går fort. Fyllningen går att varier i alla oändlighet men någon form av ost är ett måste. Jag lägger ut lite somriga bilder från skärgården också, bara som bevis att det har varit fint emellanåt i alla fall. Folk verkar ha glömt det !

8 stycken tortillas
1 gul lök
10 champinjoner
100 g chorizo i skivor
1 paprika
250 g mozzarella
olja

Finhacka löken och paprikan. Finhacka champinjonerna och korven. Stek dem mjuka i olja. Finhacka mozzarellan. Bred fyllningen på fyra stycken tortillas. Strö osten över. Sätt ett tortillabröd som lock och stek quesadillas på medelvärme i ett par minuter på båda sidorna.

Now it is August, last of the summer months and the temperature is rising. It has been really sunny and beautiful today and one should really enjoy now that summer finally appeared. The really sad fact in this is that most people – including me – have already begun to work so we get to sit inside even if it is beautiful weather outside. Little hard, actually. A lot depends on the weather and it does not usually rain all the time. This year has been quite odd. These photos come from Östhammar in Sweden and were taken last night. We had a hefty thunderstorm in Turku last night but this morning was sunny.

Emma is still in Japan and will not be home until next week. The others went to the beach today but I had to work. In the afternoon, however, I had time to have a cup of coffee and a blueberry Danish pastry with a friend. It was really, really nice to sit outside without freezing. The idea was that we would write down some recipes for simple food that one can take to the beach in the summer but as the weather has been so miserable, it has not happened. But this one is a very simple dish that one can happily take to the beach and fry over an open fire. One can even fry quesadillos on a pan quickly at home for dinner after a long day at the beach, it is ”fast food”. One can have just about anything in the filling, but some kind of cheese is a must. I put out some summery pictures from the archipelago as well, just as evidence that it has been fine weather every now and then. People seem to have forgotten it!

8 pieces of tortillas
1 onion
10 mushrooms
100 g chorizo (slices)
1 pepper
250g mozzarella
oil

Finely chop the onion and pepper. Mince mushrooms and sausage. Fry them soft in oil. Mince mozzarella. Spread the filling on the four tortillas. Sprinkle cheese over. Put a tortilla bread as a lid and fry quesadillas over medium heat for a few minutes on both sides.

Elokuu, viimeinen kesäkuukausi ja lämpötila on vihdoinkin nousussa. On todella aurinkoista ja kaunista ja on ihanaa nauttia kesästä nyt kun se vihdoinkin saapui. Vähän harmillista, että useimmat ihmiset – minä mukaanlukien – ovat jo tulleet töihin joten joudumme istumaan sisätiloissa vaikka ulkona on lämpimämpää kuin aikoihin. Vähän työlästä. Aika moni aisa riippuu säästä ja yleensähän ei sentään sada koko aikaa, mutta tänä kesänä on ollut aika äärimmäiset sääolosuhtee. Nämä kuvat ovat Ruotsin Uppsalasta ja ne on otettu eilen illalla. Meilläkin oli täällä Turussa eilen illalla aikamoinen ukkonen, mutta aamulla oli jo aurinkoista.

Emma on edelleen Japanissa ja tulee kotiin vasta ensi viikolla. Toiset lähtivät tänään rannalle, mutta minä jäin töihin. Iltapäivällä minulla oli kuitenkin vähän ylimääräistä aikaa ja nautinkin kupin kahvia ja mustikkaviinerin yhden kaverini luona. Oli ihanaa istua ulkona palelematta. Ajatuksenamme oli laittaa tänne blogiin reseptejä joilla voi loihtia helppoja ja yksinkertaisia ruokia jotka voi ottaa mukaan rannalle, mutta koska kesä on ollut mitä on niin emme ole tehneet sitä. Tämä on kuitenkin hyvin yksinkertainen ruoka, nämä voi ottaa mukaan rannalle ja grillata avotulella. Ne voi myös paistaa pannulla illalliseksi pitkän rantapäivän jälkeen, quesadillakset valmistuvat nopeasti. Täytteen raaka-aineita voi vaihdella loputtomiin, mutta jonkinlaista juustoa niissä on oltava. Laitan tänne myös hieman kesäkuvia saaristosta todisteeksi siitä, että kauniita päiviäkin on ollut. Ihmiset näyttävät unohtaneen sen!

8 kpl tortilloja
1 sipuli
10 herkkusientä
100 g chorizoa (viipaleina)
1 paprika
250g mozzarellaa
öljyä

Hienonna sipuli ja paprikat. Hienonna herkkusienet ja makkaraa. Paista pehmeäksi öljyssä. Hienonna mozzarella. Levitä täyte neljän tortillan päälle. Ripottele juustoa päälle. Laita toinen tortillaleipä kanneksi ja kypsennä quesadillat keskilämmöllä paistamalla niitä muutaman minuutin molemmin puolin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.