Grillad paprika, grilled peppers, grillattua paprikaa

on
Paprika, pepper
Paprika, pepper
Paprika, pepper
Paprika, pepper
Grillad paprika, grilled peppers, grillattua paprikaa
Grillad paprika, grilled peppers, grillattua paprikaa

Grillad paprika

Jag är egentligen på väg till en kräftskiva men märkte att vi har glömt blogga om de grillade paprikorna vi gjorde häromdagen. Jag köpte grillad paprika i någon typ av vinägersås hos Vassiliki i en grekisk butik i Uppsala jämnt, godare än hennes finns inte. Mykonos har förresten världens godaste fetaost också och därtill en mssa andra, spännande grekiska produkter. Och världens trevligaste ägare ! Men nu är det för långt till den butiken så jag gör ungefär som jag tror att hon gjorde – grillar paprikorna tills de är svarta, lägger dem i en burk med plast på, låter svalna och drar av skinnet sedan. Därefter strimlar jag dem och lägger i en blandninng av vinäger, vatten och olja (ungefär lika mycket av varje). Och så tillsätter jag salt, peppar och gärna bladpersilja. Jättegott till grillat, på en macka eller på en pizza eller även i en sallad. Busenkelt att göra och håller sig ett tag i kylen. Men inte alltför länge så passa på och frossa nu när det äntligen är bra väder för grillning. Varför ska vi förresten äta kräftor just nu, ska man inte skjuta upp det lite ?

Grilled peppers

I’m on my way to a crayfish party but I noticed that we forgot to blog about the grilled peppers we did the other day. I bought grilled peppers in some type of vinegar sauce at Vassiliki´s Greek shop in Uppsala, there are no better better than hers. Mykonos has even the world’s best feta cheese, and a lot of other, genuine and exciting Greek products. And the world’s nicest owners! But now it is too far to go there so I do kind of like I think she did – grill the peppers until they are black, put them in a jar with plastic, let them cool, and pull off the skin. Then I shred them and put in a mixture of vinegar, water and oil (about as much of each). And salt, black pepper and parsley leaves if I have any. Delicious to grilled food, or on a sandwich or on a pizza or even in a salad. Simple to make and holds a while in the fridge. But not too long, so hurry and enjoy now that it’s finally good weather for grilling. Why should we eat crayfish right now, should we not put it off a little?

Grillattu paprika

Olen itse asiassa matkalla rapujuhliin, mutta huomasin, että unohdimme blogata grillatuista paprikoista, jotka teimme aiemmin. Ostin aina grillattua paprikaa eräänlaisessa etikkakastikkeessa Vassilikilta hänen kreikkalaisesta kaupastaan Uppsalassa, niitä parempia ei ole. Mykonoksessa on myös maailman herkullista fetajuustoa ja kaiken maailman erilaisia, hauskoja kreikkalaistuotteita. Ja maailman mukavimmat omistajat ! Nyt se kauppa on kuitenkin liian kaukana joten teen niinkuin luulen, että hän teki – grillaan paprikoita, kunnes ne ovat mustia, laitan ne purkkiin ja päälle kelmun, annan jäähtyä, ja vedän kuoreet irti. Sitten viapaloin ne ohuiksi siivuiksi ja laitan ne liemeen, jossa on etikkaa, vettä ja öljyä (yhtä paljon kutakin). Maustan ne suolalla, mustapippurilla ja lehtipersiljalla. Herkullinen lisuke grilliruoalle, voileipien ja pizzan päällä sekä salaatissa. Helppo tehdä ja säilyy jääkaapissa. Mutta ei liian pitkään, joten pidä nauti kun on vihdoinkin sopiva grillausilma. Miksi meidän muuten pitää syödä rapuja juuri nyt, eikö sitä voisi vähän lykätä ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.