Rysk pizza, Russian pizza, venäläinen pizza

Rysk pizza, Russian pizza, venäläinen pizza
Rysk pizza, Russian pizza, venäläinen pizza
Rysk pizza, Russian pizza, venäläinen pizza
Rysk pizza, Russian pizza, venäläinen pizza
Rysk pizza, Russian pizza, venäläinen pizza
Rysk pizza, Russian pizza, venäläinen pizza

Rysk pizza

Förra gången glömde jag ju plåta färdiga pizzor. Här är degreceptet, perfekt mängd för två plåtar pizza. Tomatsåsen tog jag från frysen, färdigkokt med lite vinäger, salt, peppar och socker. Och sedan behöver man mycket fyllning, gärna rysk medwurst (den här är bäst), tar man prickig korv så får man tillsätta rejält med vitlök. Sedan steker man ungefär 400 gram köttfärs, skär tre eller fyra saltgurkor i mindre bitar (jag tog cornichoner då vi inte hade saltgurka hemma), gärna även finhackad gul lök (det hade vi inte) och rejält med riven ost. Gräddas i 275 grader i 10-12 minuter. Och till sist, ett par absoluta måsten, en burk smetana (helst den här) och pizzasallad, recept har ni här.

Russian pizza

I forgot to take photos of the Russina pizzas last time. Here is the doughrecipe, perfect amount for two plates of pizza. I took the tomato sauce from the freezer, ready-cooked with a little vinegar, salt, pepper and sugar. And then you need a lot of filling, preferably Russian medwurst (this is best), or take salami bur add plenty of garlic. Then fry about 400 grams of ground beef, cut three or four pickled cucumbers into small pieces (I took cornichons as we had no pickles cucumbers at home), finely chopped onion (we had not), and plenty of grated cheese. Bake at 275 degrees for 10-12 minutes. And finally, a couple of absolute musts, a can of sour cream (preferably this) and pizza salad, the recipe is here.

Venäläinen pizza

Viime kerralla unohdin ottaa kuvia valmiista pizzoista. Tässä taikinaresepti, juuri sopiva määrä kahdelle pellilliselle.Tomaattikastikkeen otin pakastimesta, valmiiksi keitettynä jossa on hieman viinietikkaa, suolaa, pippuria ja sokeria. Ja sitten tarvitaan paljon täytteitä, mieluiten venäläistä meetvurstia (tämä on paras), tai ota salamia, mutta lisää paljon valkosipulia. Paista noin 400 grammaa jauhelihaa, leikka kolme tai neljä suolakurkkua pieniksi paloiksi (otin cornichoneja kun meillä ei ollut suolakurkkuja), hienonnettu sipuli (meillä ei ollut), ja runsaasti juustoraastetta. Paista 275 asteessa 10-12 minuuttia. Ja lopuksi, pari tykötarvetta eli tölkki smetanaa (mieluiten tätä) ja pizzasalaattia (resepti täällä).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.