Augusti, August, elokuu

on
Augusti, August, elokuu
Augusti, August, elokuu
Augusti, August, elokuu
Augusti, August, elokuu

Sen augusti

Vädret är fint men jobben fortsätter att trilla in med ökad takt. Det är helt okej men just idag känns det såsom att jag behöver ta det riktigt lugnt den här helgen. Man sitter ju också alldeles för mycket när man smattrar på tangenterna, det blir ju inte så mycket motion direkt. Jag hoppas nästan att det är lite halvmolnigt och kanske även lite regnigt imorgon, annars är det för varmt för svampplockning.

Vi har redan ätit kräftor ett par gånger, de inhemska har varit godast (och dyrast) hittills. Idag såg jag både kinesiska och turkiska kräftor till salu i närbutiken och funderar på att köpa de turkiska den här gången. De ska ju ändå få ett nytt lag på sig (recept här) och förhoppningsvis är de precis perfekta till imorgon kväll. Man ordnade något som heter ”middag under en bar himmel” för först gången år 2013 i Finland. Då var det hela 1000 personer som deltog i en gemensam middag på Esplanaden i Helsingfors. Grundidén är att alla har sin egen mat och dryck med sig och att det är gratis att delta. I år ordnas det i Åbo också, närmare bestämt på sex olika ställen i stan. I och med att även mitt bostadsområde är med så är det ju bara att ta med sig mat och dryck och knalla till stranden. Det finns plats för 500 personer så vi får väl se hur många som kommer dit. Vi tar med oss kräftorna.

Late August

The weather is nice but the jobs keep coming in. It is quite okay but right now it feels like I need to take it easy this weekend. I have been sitting at the computer far too much as well, it is not so much exercise directly. I just hope that it is a bit cloudy and maybe even a little rainy tomorrow, otherwise it’s too hot for mushroom picking.

We have already eaten crayfish a few times, the domestic ones have been the best (and most expensive) so far. Today I saw both Chinese and Turkish crayfish for sale in the shop close to us and I am thinking about buying the Turkish ones this time. They will get a new law on them (recipe here ) anyway and hopefully they are just perfect for tomorrow night. ”Dinner under the open sky” for organized for the first time in 2013 in Finland. Back then, 1000 people attended a dinner at the Esplanade in Helsinki. The basic idea is that everyone has their own food and drink with them and that it is free to attend. This year it will be arranged in Turku too, more specifically in six different locations in town. Even my neighborhood is going to set up tables so I can just take the food and drinks and go down to the beach. There is room for 500 people, so we’ll see how many people will be there. We are bringing the crayfish.

Elokuun loppu

Sää on hieno, mutta tehtäviä töitä saapuu vauhdilla. Ei se haittaa, mutta nyt tuntuu vähän siltä, että tänä viikonloppuna pitää ottaa rennosti. Tietokoneen näppäimistön naputtelu tarkoittaa automaattisesti liikaa istumista ja liian vähän liikuntaa. Toivoisin, että huomenna on vähän pilvistä ja ehkä jopa hieman sateista, mutten on liian kuumaa sieniretkelle.

Olemme jo syöneet rapuja muutaman kerran, kotimaiset ovat maistuneet parhaimmilta (ja olivat kalleimpia). Tänään näin sekä kiinalaisia että turkkilaisia rapuja lähikapuassa ja ajattelinkin ostaa tällä kertaa turkkilaisia. Ne laitetaan kuitenkin uuteen mausteliemeen (resepti täällä) ja toivottavasti ne ovat täydellisiä huomenillalla. ”Illallinen taivaan alla” – tapahtuma järjestettiin Suomessa ensi kertaa vuonna 2013. Helsingin Esplanadilla järjestettyyn tapahtumaan osallistui tuolloin 1000 ihmistä. Perusajatuksena on se, että kaikki tuovat oman ruokansa ja juomansa, mutta illallinen nautitaan yhdessä. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Tänä vuonna sama tapahtuma järjestetään myös kuudessa eri paikassa Turussa. Yksi paikoista on minun kaupunginosani, joten ei tarvitse tehdä muuta kuin pakata ruoat ja juomat ja mennä rannalle. Siellä on tilaa 500 hengelle, ja saapa nähdä kuinka monta ihmistä sinne tulee. Me otamme joka tapauksessa ravut mukaamme.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.