Torsk med bacon, cod with bacon, turskaa ja pekonia

on
Torsk med bacon, cod with bacon, turskaa ja pekonia
Torsk med bacon, cod with bacon, turskaa ja pekonia
Trattkantareller och kantareller, winter mushrooms and chanterelles, suppilovahveroita ja kanttarelleja
Trattkantareller och kantareller, winter mushrooms and chanterelles, suppilovahveroita ja kanttarelleja
Lingon, lingonberries, puolukoita
Lingon, lingonberries, puolukoita
Blåbär, blueberries, mustikoita
Blåbär, blueberries, mustikoita
Östersjön, Baltic Sea, Itämeri
Östersjön, Baltic Sea, Itämeri

Höstsonaten

Jag är fortfarande förkyld och det här är nog det värsta jag har varit om på länge. Jag har provat allt och under den senaste veckan så har mina bästa polare hetat Burana, Otrovin och Bisolvon. Hostan gör att det är helt omöjligt att försöka göra telefonintervjuer så nu är jag illa tvungen att vara tyst och sköta det mesta på mejl istället. Det enda positiva är att febern nu i alla fall har försvunnit. Lite tråkigt att missa de fina, nästan sommarlika dagarna som vi har haft hittills. Några kortpromenader och lite svamp och bär har vi hunnit med, men inte alls lika mycket som vanligt.

Jag läste just en undersökning där det stod att de unga väljer helst lax och de äldre torsk när de köper fisk. Jag verkar tillhöra kategorin ”äldre” då jag hellre väljer torsk. Jag lärde mig att gilla torsk under åren i Sverige och blev glad när den åter igen säljs i fiskbutikerna. Jag var febrig och utmattad när jag skulle handla på Lidl och blev glad när jag såg att de numera säljer även finfina torskfiléer. Knaperstekt bacon passar väldigt bra till och dessutom lade jag på en klick ört- och vitlökssmör som hade blivit kvar i frysen.

Stekt torsk med bacon

600 g torskfilé
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
½ paket bacon
smör

Salta torskfiléerna med salt och låt dem rimma i 10 minuter. Strö på vitpeppar. Stek torskfiléerna i smör i en stekpanna i 3-4 min på varje sida. Stek bacon i en het stekpanna, låt rinna av på ett hushållspapper. Servera fisken med knaperstekt bacon och kokt potatis eller potatismos.

Autumn Sonata

I still have a cold, and this is probably the worst one I have had for a long time. I’ve tried everything, and in the past week my best pals have called Burana, Otrovin and Bisolvon. The coughing makes it impossible to try to do phone interviews and I guess I should be quiet and do most of the work by emails instead. The only positive thing is that the fever now seems to have disappeared. A bit disappointing to miss the fine, almost summer like days that we have had so far. We have managed to take some short walks, and we have done some mushroom and berry picking, but not nearly as much as usual.

I just read a study that said that the young ones choose salmon and the older ones cod when buying fish. I seem to belong to the category of ”older ones” as I rather choose cod. I learned to like cod during the years in Sweden and I was happy when it was sold again in fish stores. I was feverish and exhausted as I was shopping at Lidl and was happy when I saw that they now also sell squeaky cod fillets. Crispy bacon goes very well to cod and I even put on a piece of herb and garlic butter that had been left in the freezer.

Fried cod with bacon

600 g of cod fillets
1 teaspoon salt
1 pinch white pepper
½ package bacon
butter

Salt the cod fillets with salt and let them pickle for 10 minutes. Sprinkle white pepper over. Fry the cod fillets in butter in a frying pan for 3-4 minutes on each side. Fry the bacon in a hot frying pan and drain on a paper towel. Serve the fish with crispy bacon and boiled or mashed potatoes.

Syyssonaatti

Olen vieläkin vilustunut ja tämä on kyllä ollut pahin flunssa pitkään aikaan. Olen kokeillut kaikkea, ja viimeisen viikon ajan parhaita kavereitani ovat olleet Burana, Otrovin ja Bisolvon. Yskä tekee puhelinhaastattelujen tekemisen mahdottomaksi ja näin sairaana pitäisi kaiketi muutekin olla hiljaa joten hoidan työasioita pääasiassa sähköpostilla. Ainoa positiivinen asia on se, että minulla ei enää ole kuumetta. Aika kurjaa kun ei ole ollenkaan pystynyt nauttimaan näistä hienoista, melkein kesäisistä syyspäivistä. Olemme tehneet lyhyitä kävelylenkkejä ja käyneet jonkin verran sienessä ja marjassa, mutta emme läheskään yhtä paljon kuin yleensä.

Luin juuri tutkimuksen, jossa kerrottiin, että nuoret valitsevat mieluiten lohta ja vanhemmat turskaa käydessään kalaostoksilla. Taidan siis kuulua luokkaan ”vanhemmat” koska mieluiten valitsen kalakaupassa turskaa. Opin pitämään siitä asuessani vuosia Ruotsissa ja olin onnellinen, kun sitä jälleen sai ostaa kalakaupoista. Kun kävin kuumeisena ja väsyneenä Lidlissä ostoksilla ilahduin, kun näin että sielläkin oli myynnissä turskaa. Rapeaksi paistettu pekoni sopii hyvin turskan kanssa, laitoin näiden päälle vielä palan yrtti- valkosipulivoita joka oli unohtunut pakastimeen.

Paistettua turskaa ja pekonia

600 g turskafileitä
1 tl suolaa
1 hyppysellinen valkopippuria
½ pakettia pekonia
voita

Suolaa turskafileet ja jätä ne suolautumaan noin 10 minuutiksi. Ripottele fileiden päälle pippuria. Paista turskafileitä voissa paistinpannulla 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta. Paista pekoni kuumalla pannulla ja valuta se talouspaperin päällä. Tarjoile kala rapeaksi paistetun pekonin ja keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.