Fläskkotletter med grekiska smaker, pork chops with Greek flavors, porsaankyljyksiä kreikkalaisittain

Fläskotletter, pork chops, porsaan kyljykset
Fläskotletter, pork chops, porsaan kyljykset
Sachertårta, Sachertorte, Sacherkakku
Sachertårta, Sachertorte, Sacherkakku
Marshmallows, vaahtokarkit
Marshmallows, vaahtokarkit
Höst, autumn, syksy
Höst, autumn, syksy

 

Fläskkotletter med grekiska smaker

Vi har haft fullt upp på sistone, det märks att hösten har kommit igång ordentligt. I lördags var vi på Bokmässan i Åbo, temat var Sverige men matmässan hade satsat allt på Italien. Mycket trevligt att få vandra runt och smaka på italiensk glass, charkuterier, ostar och annat gott. Hösten är väldigt, väldigt vacker och torr i år, sonen hade tur i helgen då de vandrade i nationalparken Kuhankuono  från lördag till söndag. Temperaturerna har börjat sjunka nu och norra Finland har redan fått snö. Hoppas det dröjer ett tag innan vi får snö här i Åbo, jag är inte riktigt beredd för det än.

Igår kom vi hem sent och då ville jag laga något som går fort. Jag hade benfria fläskkotletter som jag marinerade med lite grekiska smaker, till det hade vi vanligt klyftpotatis och en röra som jag gjorde för fisken i lördags med dill, salt och peppar. Nu tillsatte jag vitlök, finhackad röd paprika och lite honung för att den skulle bättre passa med maten. Det blev en hel del kött över som jag satt i frysen och ska änvända i en grekisk pizza med fetaost och tomat senare. Jag kan inte låta bli att lägga ut en bild på en jättefin present som jag fick häromveckan, en äkta Sachertårta från Demel i Wien, förpackningen var fantastiskt lyxig och tårtan hur god som helst. Annars har vi fortsatt att vara mycket ute, grillat korv och marshmallows och bara njutit av den vackra hösten. Det enda som irriterar mig är den uteblivna äppelskörden, det blir ingen äppelmust i år.

480 g benfria fläskkotletter (jag hade dessa)
salt och svartpeppar
6 msk olivolja
2 msk oregano
1 msk timjan
½ lime eller citron

Bred ut kotletterna i en form. Häll på olivolja, salta och peppra. Strö över de torkade kryddorna och pressa över citron- eller limesaft. Stek på hög värme i ca 2-3 minuter per sida.

Pork chops with Greek flavors

We’ve been busy lately, it’s obvious that the autumn rush has started. On Saturday we were at the Book Fair in Turku, the theme was Sweden but the food fair had bet everything on Italy. It was nice to walk around and taste the Italian ice cream, hams and sausages, cheeses and other nice stuff. Autumn is very, very beautiful and dry this year, our son was lucky this weekend as they were hiking in the national park of Kuhankuono from Saturday to Sunday. The temperatures have begun to decline now and Northern Finland has already had snow. I do hope it takes a while before we get snow here in Turku, I’m not quite ready for it yet.

Yesterday we came home late and I wanted to cook something that goes fast. I had some pork chops that I marinated with a little Greek flavors, we even had potato wedges and a sauce that I made for the fish on Saturday with dill, salt and pepper. Now I added garlic, finely chopped red pepper and a little honey so that it would fit better with the food. There was a lot of meat over and I put it in the freezer, I will use it fo a Greek pizza with feta cheese and tomato later. I have to show You a photo of something I got as a present last week, an authentic Sachertorte from Demel in Vienna, the package was fantastic luxurious and the was fabulous. Otherwise, we have continued to be much outdoors, grilling sausages and marshmallows and just enjoyed the beautiful autumn. The only thing that annoys me is the loss of the apple harvest, there will be no apple juice this year.

480g boneless pork chops (I used these)
salt and black pepper
6 tablespoons olive oil
2 tablespoons oregano
1 tablespoon thyme
½ lime or lemon (juice)

Spread the chops in a pan. Pour in the olive oil, salt and pepper. Sprinkle the dried spices over and squeeze the lemon or lime juice. Fry over high heat for about 2-3 minutes per side.

Porsaankyljyksiä kreikkalaisittain

Olemme olleet kiireisiä viime aikoina, ja on selvää, että syksy on hyvässä vauhdissa. Lauantaina olimme kirjamessuilla täällä Turussa ja teemana oli Ruotsissa, mutta ruokamessujen teemana olikin Italia. Oli hauskaa maistella italialaista jäätelöä, erilaisia leikkeleitä, juustoja ja muita herkkuja. Syksy on tänä vuonna hyvin, hyvin kaunis ja kuiva, pojallamme kävi säiden suhteen tuuri kun he olivat koko viikonlopun vaeltamassa Kuhankuonon kansallispuistossa. Lämpötilat ovat nyt kääntyneet laskuun ja Pohjois-Suomessa on jo satanut lunta. Toivottavasti emme saa lunta ihan piakkoin tänne Turkuun, en ole oikein ehtinyt siihen valmistautua. Ainakaan henkisesti.

Eilen tulimme kotiin myöhään ja halusin tehdä sellaista ruokaa, jonka tekemiseen ei mene kohtuuttomasti aikaa. Meillä oli jääkaapissa possun kyljyksiä ja marinoin ne kreikkalaisittain. Lisäksi tarjolla oli tavallisia lohkoperunoita ja lauantaina kalan kanssa nauttimamme kastike, jossa oli tilliä, suolaa ja pippuria. Lisäsin siihen valkosipulia, hienonnettuna paprikaa ja vähän hunajaa jotta se sopisi paremmin eiliseen ruokaan. Aterialta jäi sen verran lihaa tähteeksi, että laitoin sen pakastimeen ja käytän sen seuraavaksi kun teen kreikkalaista pizza johon tulee myös fetajuustoa ja tomaatteja. En voi malttaa olla laittamatta tänne kuvaa ihanasta lahjasta jonka sain viime viikolla – aito sacherkakku Demelin konditoriasta Wienissä, lahjapakkaus oli fantastisen ylellinen ja kakku aivan ihana. Muutoin olemme ulkoilleet paljon, paistaneet nuotiolla makkaraa ja vaahtokarkkeja ja nauttineet kauniista syksystä. Ainoa asia, joka minua ärsyttää on se, että omenasadosta ei tule mitään joten tänä vuonna en voi tehdä omenamehua.

480g luuttomia porsaankyljyksiä (käytin näitä)
suolaa ja mustapippuria
6 rkl oliiviöljyä
2 rkl oreganoa
1 rkl timjamia
½ limen tai sitruunan mehu

Levitä kyljykset vuokaan. Kaada päälle oliiviöljy, suola ja pippuri. Ripottele kuivatut mausteet ja purista sitruunan tai limen mehu kyljysten päälle. Paista kuumalla pannulla noin 2-3 minuuttia per puoli.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.