Chicken wings

on
Vietnamesiska kycklingvingar, Vietnamese chicken wings, vietnamilaiset kanansiivet
Vietnamesiska kycklingvingar, Vietnamese chicken wings, vietnamilaiset kanansiivet
Vår, spring, kevät
Vår, spring, kevät
Vår, spring, kevät
Vår, spring, kevät
Hepatica nobilis
Hepatica nobilis
Narcissus
Narcissus

Vietnamesiska kycklingvingar

Jag hänger en hel del på Twitter då jag behöver pausa från jobbet. Inte helt hälsosamt men bättre än mycket annat och jag försöker ju ändå göra lite nyttiga saker också, äta lite smart och gå på promenader om inte annat. Dessutom kan Twitter vara en glädjekälla även för matlagning och när det här receptet dök upp inte bara en gång utan i flera sammanhang så kunde jag inte låta bli att testa. Det låter som om det är väldigt mycket jobb att fixa ihop dessa men det går väldigt myckte fortare än vad man tror. Jag valde bort grillen på grund av att det är så kallt ute och körde på grillvärme (200 grader) i ugnen istället. Vänd de små rackarna en gång och mät innertemperaturen innan du tar ut dem och ger den sista ”touchen” med glaze. Det här kommer att lagas många gånger i sommar. Det svenska receptet kommer från Mias och Anders blogg Feeders så för en gångs skull lägger jag inget recept på svenska utan länkar till det ursprungliga. Dessutom har de snyggare bilder.

De här hade verkligen allt, lite sälta, sötma, syra, hetta och framför allt kladd. En mycket tillfredsställande maträtt men inget jag rekommenderar för den första dejten kanske. Rävbensspjällen funkar också dåligt vid dylika tillfällen.

Vietnamese chicken wings

I hang on Twitter every now and then when I need to pause from writing. I guess it is not a very healthy habit but still better than many other things and I do try to do some useful things too, eat in a healthy (but delicious) way and go for walks when ever I can. In addition, Twitter can actually be a source of joy also for cooking and when this recipe appeared not only once but in several contexts, I really wanted to test it. It sounds like a complicated recipe but it did not take that much time at all. I did not want to grill outdoors because it is so cold outside and chose to make this in the oven, on barbecue heat (200 degrees) instead. Turn the wings once and make sure that the inner temperature is at least 70 degrees before removing them and giving them the last ”touch” with glaze. This dish will be made many times this summer. The Swedish recipe comes from Mias and Anders blog  Feeders so for once I do not put a recipe in Swedish but a link to the original. Their photos are better than mine.

These really had everything, they are both salty, sweet, sour and hot with an additional touch of sticky glaze. A very satisfying dish but nothing I would recommend for the first date, perhaps. Glazed ribs work equally poorly on such occasions.

Glaze

1 tablespoon neutral oil
4 pressed garlic cloves
1 tablespoon finely chopped fresh ginger
3 tablespoons brown sugar
2 tablespoons fish sauce
2 tablespoons light soy
juice from half a lime
3 tablespoons Sriracha

Marinade and wings

1 kg chicken wings (works even with chicken legs)
2 dl of water
2 tablespoons brown sugar
1 tablespoon salt
2 tablespoons fish sauce
2 tablespoons light soy (preferably Vietnamese or Thai)
juice from half a lime
4 pressed garlic cloves

1-2 dl of chickpea flour (or rice flour or potato flour)

Other

1 dl finely chopped salted peanuts
lots of coriander

Start with the glaze. Start by frying garlic and ginger in oil at medium temperature until the garlic begins to brown. Mix in other ingredients and reduce until you get a syrupy texture on your glaze. Then set it aside. Mix all ingredients except the chickpeas to the marinade and then marinate the wings in it for at least one hour. You may need to move around them from time to time. Take the wings and wipe them off the marinade. Then bathe the wings with chickpea flour. It is the flour that gives the crisp so it is quite important. Light the grill (or preheat the BBQ in oven) and prepare for indirect grilling. Put up the glowing briquettes against one edge of the grill. Grill the wings directly over the glow on both sides. The wings will be slightly blackened (let them blacken in the oven as well) but make sure you do not burn them too much. Then overlay the wings to the other side of the grill and place the lid on. Leave them there for 20-30 minutes, or until the inner temperature is around 70 ° C (mine were done in the oven in 20 minutes). Put the wings directly into a bowl, pour on the glaze and stir well. Fold the wings with the chopped peanuts so that they are completely covered. Decorate with chopped coriander.

Vietnamilaiset kanansiivet

Käyn aina välillä Twitterissä kun haluan työtaukoja. Ei ehkä ihan tervettä taukotoimintaa, mutta moni muu sosiaalinen media on vielä huonmpi vaihtoehto. Sitä paitsi yritän kuitenkin elää terveellisesti, syödä hyvin (ja herkullisesti) ja käydä kävelyllä aina kun ennätän. Twitter voi olla myös ilon lähde myös ruoanlaitossa, ja kun tämä resepti ilmestyi feediin kerran, ja sitten monta kertaa muissa yhteyksissä, päätin kokeilla. Resepti ”kuullostaa” työläältä ja aikaavievältä, mutta sitä se ei ole. Ruoka valmistuu paljon nopeammin kuin luulet. Päätin tehdä tätä uunissa (200 astetta grillivastuksen alla) enkä ulkona grillillä, koska on niin kylmä. Käännä kanapalat kertaalleen ja mittaa sisälämpötila ennen kuin otat ne uunista ja kuorrutat ne tahmealla kastikkeella. Näitä kanansiipiä tehdään tänä kesänä useasti. Alunperin ruotsalainen resepti on peräisin Mian ja Andersin blogista Feeders, joten tällä kertaa en laita reseptiä ruotsiksi, koska se löytyy linkistä. Heidän kuvansakin ovat parempia.

Näissä kanansiivissä on kaikki maut, suolaisuus, makeus, happamuus, tulisuus ja ennen kaikkea tahmeus. Ihana ruoka, jota en kuitenkaan suosittele ensimmäisille treffeille niin kuin en ribsejäkääm.

Kuorrute

1 rkl neutraalia öljyä
4 puristettua valkosipulinkynttä
1 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä
3 rkl fariinisokeria
2 rkl kalakastiketta
2 rkl vaaleaa soijaa
puolen limen mehu
3 rkl Srirachaa

Marinadi ja siivet

1 kg kanansiipiä (reisipalatkin käyvät)
2 dl vettä
2 rkl fariinisokeria
1 rkl suolaa
2 rkl kalakastiketta
2 rkl vaaleaa soijaa (mieluiten vietnamilaista tai thaimaalaista)
puolen limen mehu
4 puristettua valkosipulinkynttä

1-2 dl kikhernejauhoja (riisi- tai perunajauhotkin käyvät)

Lisäksi
1 dl hienoksi hakattuja suolapähkinöitä
korianteria

Aloita kuorrutekastikkeesta. Paista valkosipulia ja inkivääriä öljyssä keskilämpötilassa, kunnes valkosipuli alkaa saada väriä. Sekoita kattilaan muut ainekset ja keitä , kunnes koostumus on siirappimainen. Laita kuorrute sivuun. Sekoita kaikki marinadin ainesosat (paitsi kikhernejauhot) ja marinoi siipiä vähintään tunnin ajan, kääntele niitä välillä. Nosta siivet marinadista ja pyyhi ne kuiviksi ja jauhota huolellisesti. Sytytä grilli ja valmistele se epäsuoraan grillaamiseen, laita briketit grillin toiselle reunalle. Grillaa siivet kummaltakin puolelta hiilloksen päällä. Siivet saavata mustua, mutta älä polta niitä. (Siivet saavat mustua myös uunissa).Laita siivet toiselle puolelle grilliä ja laita kansi päälle. Jätä ne kypsymään 20-30 minuutin ajan tai kunnes sisälämpötila on noin 70 ° C (minun kanansiipeni valmistuivat uunissa 20 minuutissa). Laita siivet suoraan kulhoon ja kaada kuorrute päälle, sekoita hyvin. Koristele siivet hienoksi hakatuilla suolapähkinöillä ja hienonnetulla korianterilla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.