Bittersweet tastes of north goes to Brazil (for a day)

Smör, kondenserad mjölk och kakaopulver. Butter, condensated milk and cocoapowder. Voita, kondesoitua maitoa ja kaakaojauhetta.
Brigadeiros
Brigadeiros.
Brigadeiros

 

 

Bittersweet tastes of north drar till Brasilien

Det var ju Gårdsfest i skolan i tisdags. Där stod vi och frös, men det regnade som tur var inte. Temat för årets fest var Brasilien, antagligen på grund av ett viss fotbollsevenemang ordnas där senare i år. Jag tänker inte titta på en enda match förutom eventuellt de allra sista där tempot är i alla fall något snabbare. Någon hade grävt fram ett recept på ett busenkelt brasilianskt godis som jag bara måste dela med mig här. Tre ingredienser och hur gott som helst. Receptet kommer ursprungligen från http://allrecipes.com/recipe/brigadeiro/

Brigadeiro

1 burk kondenserad mjölk
3 msk osötad kakaopulver
1 msk smör

Koka upp kondenserad mjölk, kakaopulver och smör i en kastrull. Låt koka i 10 minuter på medelvärme tills blandningen tjocknar. Rör om hela tiden. Lyft kastrullen från spisen och låt blandningen svalna. Forma små runda bollar av den och sätt dem i konfektyrformar. Dekorerar med strössel.

 

Bittersweet tastes of north goes to Brazil (for a day)

We had that garden party at school on Tuesday. So we stood and froze, but luckily it didn´t rain. The theme for this year’s celebration was Brazil, probably because of a certain football event organized there later this year. I will not watch a single match except the ones at the very end when the games are less boring. Someone had dug up a recipe for nice Brazilian sweets that I just have to share with you here. Three ingredients and extremely good in taste. The recipe is originally from http://allrecipes.com/recipe/brigadeiro/

Brigadeiro

1 can sweetened condensed milk
3 tablespoons unsweatened cocoa
1 tablespoon butter

Put cocoa, butter and condensed milk in a medium saucepan and warm over medium heat. Cook, stirring, until thickened, about 10 minutes. Remove from heat and let rest until cool enough to handle. Form into small balls, put in forms and decorate with sprinkles.

 

Bittersweet tastes of north lähtee (päiväksi) Brasiliaan

Koulussa oli tiistaina pihajuhlat. Siellä me seisoimme ja palelimme, onneksi ei kuitenkaan satanut. Juhlien teemana oli tänä vuonna Brasilia, luultavasti siksi, että tietty jalkapallotapahtuma järjestetään siellä myöhemmin tänä vuonna. En aio katsella yhtäkään ottelua paitsi ehkä aivan lopussa, jolloin pelitempo on ainakin vähän nopeampaa. Joku oli kaivanut esille reseptin brasilialaisiin makeisiin nimeltä brigadero, ja se oli niin helppo, että minun täytyy jakaa se täällä. Kolme ainesosaa ja tuloksena on herkullisia pieniä makeisia. Resepti on osoitteesta http://allrecipes.com/recipe/brigadeiro/

Brigadeiro

1 tölkki makeutettua, kondensoitua maitoa
3 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 rkl voita

Sekoita ainekset kattilassa ja keitä seosta keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Sekoita koko ajan kunnes seos sakeutuu. Anna makeisseoksen jäähtyä ja ota siitä sitten pieniä paloja ja pyöritä ne pieniksi palloiksi. Laita pallot karamellivuokiin ja koristele ne nonparelleilla.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.