Smoothies

Smoothies
Smoothies
Savojärvi
Savojärvi

Hallon och blåbär

Jag är nog världens mest morgontrötta person (precis som den här galna katten. Det här med att tala är inte aktuellt före klockan nio, helt enkelt. Imorse väckte Emma mig med att fråga om hon fick ta av ”mitt” bröd och det var ju en väldigt konstig fråga med tanke på att brödet låg på kalljäsning i kylen. Istllet för att sova vidare så klev jag upp och lagade hälsosamma smoothies till alla. Vi har en hel del brunsvarta bananer och även massor med bär i frysen och nu är det dags att använda dem, snart kommer ju nya bär. Eller kanske inte riktigt, det är inte dags för några primörer här ännu heller. Som ni ser på bilden så finns det fortfarande snö bara tre mil härifrån.

Jag brukar inte följa några recept men för en gångs skull så kom jag ihåg att mäta ingredienserna och det var det här som jag satte i mixern. Hallon tog jag från kylen, blåbär och en banan från frysen.

Hallon- och blåbärssmoothie

4 dl yoghurt (naturell)

1 dl hallon

1 dl blåbär

1 banan

½ citron (saften)

Mixa och njut.

Raspberries and blueberries

I’m probably the most sleepy person (just like this crazy cat in the world. I am quite simply not able to talk before nine o’clock. This morning Emma woke me by asking if she could take of ”my” bread and it was a very strange question, given that the bread was left in the fridge to raise. Instead of going back to sleep I got up and made healthy smoothies for everyone. We still have a lot of brownish or black bananas and a lot of berries in the freezer and now is the time to use them, we will soon get new berries. Or maybe not yet, spring vegetables are not here either. As You can see in the photo, there is still snow just 30 kilometers from here.

I do not usually follow any recipe when I make smoothies, but for once I remembered to measure the ingredients and it was this that I put in the blender. I took the raspberries from the fridge, blueberries and a banana from the freezer.

Raspberry and blueberry smoothie

4 dl yogurt (plain)

1 dl raspberries

1 dl blueberries

1 banana

½ lemon (juice)

Mix and enjoy.

Vadelmat ja mustikat

Olen varmaan maailman aamu-unisin henkilö (yhtä aamu-uninen kuin tämä hullu kissa. En yleensä pysty edes puhumaan ennen kello yhdeksää. Tänä aamuna Emma herätti minut kysymällä saako hän ottaa ”minun” leipääni ja se oli hyvin outo kysymys, koska leipä oli jääkapissa kylmänostatuksessa. En kuitenkaan jatkanut uniani vaan nousin ylös ja tein kaikille terveelliset smoothiet. Meillä on edelleenkin paljon ruskeanmustia banaaneja ja marjoja pakastimessa ja nyt ne pitää käyttää koska kohta tulee uusia. Tai ehkä ei kuitenkaan ihan vielä, kevään primööreihin on vielä aikaa. Kuvasta näkee, että kolmenkymmenen kilometrin päässä täältä on vielä lunta.

En yleensä seuraa mitään reseptiä kun teen näitä, mutta tällä kerralla muistin mitata kaiken ja tässä alla on resepti. Vadelmat otin jääkaapista, mustikat ja banaanin pakastimesta.

Vadelma- ja mustikkasmoothie

4 dl jogurttia (maustamatonta)

1 dl vadelmia

1 dl mustikoita

1 banaani

½ sitruunan mehu

Sekoita smoothieksi tehosekoittimessa ja nauti.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.